Sari direct la conținut

"Ar putea fi gemeni": imaginile care par sa demonstreze ca rusii voteaza de doua ori in cadrul alegerilor

HotNews.ro

In orasul Ust-Djeguta, in sudul Rusiei langa Georgia, reporterii Reuters au fotografiat 17 persoane care au parut sa voteze de doua ori. Dupa ce a vazut fotografiile, Leila Koichuyeva, membra a comisiei electorale, a declarat: „Ar putea fi gemeni”, potrivit The Guardian.

Zukhra Chomaeva, un alt oficial al alegerilor din sectia de votare nr. 217, a spus: „De unde stim ca e vorba de aceeasi persoana? Ar putea arata la fel.”

Ludmila Sklyarevskaya a fost printre cei fotografiati votand de doua ori, o data la sectia de votare 215 si o data la sectia de votare 216 din oras. Ea a negat orice abatere.Multi dintre cei fotografiati par a fi angajati ai statului: Sklyarevskaya a fost identificata de un coleg care a spus ca aceasta este director adjunct al spitalelor pentru sanatate si siguranta. Femeia a sosit sa voteze cu un grup de alte opt femei la sectia de votare 216. Aproximativ 20 de minute mai tarziu, acelasi grup a fost observat votand din nou la cateva sute de metri distanta la sectia de votare 215.

Ca reactie, un purtator de cuvant al Kremlinului care a spus: „Daca aceste rapoarte sunt sustinute de declaratii oficialilor responsabili cu sectiile de votare, atunci este o ingrijorare. Daca nu sunt sustinute, nu ne deranjeaza deloc.”

Rezultatele oficiale publicate luni au aratat ca cele trei sectii de votare din Ust-Djeguta au avut o prezenta medie de 81,5% cu o majoritate pentru Putin de 89,86%. In alegerile parlamentare ruse din 2016, Reuters a efectuat un exercitiu similar. Un reporter care a votat pentru un partid, altul decat Rusia Unita a lui Putin, a constatat ca niciun vot pentru partidul respectiv nu a fost inregistrat la acea sectie de votare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro