Sari direct la conținut

Ambasada Mexicului in România va inaugura doua oficii consulare onorifice, in Timisoara si Cluj-Napoca

HotNews.ro
Mexico, Foto: Wikipedia
Mexico, Foto: Wikipedia

Mexicul își întărește prezența în România prin deschiderea a două consulate onorifice în două dintre cele mai mari orașe din țară. Acțiunea are scopul de a consolida legăturile cu comunitățile și autoritățile regionale din România pentru a promova o mai bună înțelegere a Mexicului în afara capitalei, pentru a stimula cooperarea educațională și culturală, și de a promova turismul și investițiile, precum și de a proteja în mod eficient comunitatea mexicană.

În conformitate cu normele și principiile internaționale care reglementează relațiile diplomatice și consulare, Ambasada Mexicului în România va inaugura două consulate onorifice la Timișoara și Cluj-Napoca, luni, pe 29 mai 2017, și respectiv marți, pe 30 mai 2017. Inaugurarea va fi condusă de Ambasadorul Arturo Trejo, în prezența membrilor comunității mexicane și a corpului diplomatic, precum și a reprezentanților din domeniul politic, economic și cultural.

Persoanele desemnate de președintele Statelor Unite Mexicane, Lic. Enrique Peña Nieto, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, și acceptate de Guvernul din România, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ocupa titulatura de consuli onorifici, sunt Adrian Bădescu și Vlad Danciu, reprezentanți proeminenți ai mediului de afaceri în comunitățile lor.

Consulatul onorific din Timișoara

Adrian Bădescu, consulul onorific din Timișoara, este un om de afaceri de renume care deține mai multe clinici medicale, bucurându-se astfel de o rețea extinsă de contacte în principalele sectoare ale societății românești

La inaugurarea de pe 29 mai 2017 vor fi prezenți membrii ai comunității mexicane dar și reprezentanți ai instituțiilor locale precum Directoarea Camerei de Comerț și Industrie din Timiș, Florica Chiriță; Europarlamentara Maria Grapini; rectorul Universității de Vest Marilen Pirtea; Primarul Timișoarei Nicolae Robu; Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra.

Consulatul onorific din Cluj-Napoca

Vlad Adrian Danciu are o traiectorie profesională consolidată în marketing și tehnologia infomației dobândită în România, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.

Ca parte din evenimentele conexe ale inaugurării consulatului, pe 30 mai va avea loc și inaugurarea expoziției fotografice „Mexicul aromelor mele” (n.r. México de mis sabores) care va arăta rolul major pe care îl are gastronomia mexicană în lume prin sublinierea diversității sale.

Județele care intră în circumscripția consulatului onorific din Timișoara sunt: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. În timp ce zona acoperită de consulatul din Cluj-Napoca cuprinde: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu.

Prin intermediul consulatelor onorifice, Ambasada Mexicului în România oferă spații exclusive pentru mexicanii care au nevoie de asistență consulară, orientare juridică directă și consiliere, susținute de o rețea de aliați locali, printre care avocați și organizații specializate în apărarea drepturilor migranților.

În viitorul apropiat, Ambasada Mexicului în România analizează posibilitatea de a deschide alte trei consulate cu scopul de a dezvolta, în continuare, o relație strânsă cu diferite regiuni din România.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro