Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB, victorie pe terenul lui Sepsi – Campioana, la două puncte distanță de play-off

HotNews.ro
SuperLiga: FCSB, victorie pe terenul lui Sepsi – Campioana, la două puncte distanță de play-off
Florin Tănase. Foto: Vlad Suheschi / imago sportfotodienst / Profimedia

FCSB s-a impus pe terenul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, într-un meci disputat în etapa a 11-a din SuperLiga.

Sepsi – FCSB 0-1, în etapa #11 din SuperLiga

Campioana a început tare meciul și a trimis mingea în poartă prin Octavian Popescu (‘6), însă reușita a fost anulată pentru un ofsaid clar la Daniel Popa, cel care oferise pasa decisivă.

Gazdele au răspuns prin Alimi (’14). Macedoneanul a primit o pasă în interiorul careului, s-a întors cu fața spre poartă, dar a șutat slab și Târnovanu a intervenit.

Două minute mai târziu, Băluță a centrat de pe partea dreaptă, iar Florin Tănase (’16) a marcat cu o lovitură de cap. A fost primul său gol de la revenirea la FCSB.

Sepsi a fost aproape de egalare la un corner executat de Matei. Haruț (’23) a trimis puternic pe centrul porții, dar Târnovanu a respins peste transversală.

Octavian Popescu (’40) și-a încercat norocul înainte de pauză cu un șut plasat, la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Intrat pe teren la pauză, Bîrligea (’48) a driblat trei adversari, însă a ratat șutul din unghi. Fostul atacant al CFR-ului a trimis mingea în poartă în minutul 67, dar reușita a fost anulată pentru o poziție neregulamentară în care s-a aflat Dawa la începutul fazei.

Ultima ocazie le-a aparținut gazdelor, dar Târnovanu a parat lovitura de cap a lui Coman (’90).

În urma acestui rezultat, FCSB a acumulat 13 puncte (la egalitate cu Hermannstadt și Rapid) și s-a apropiat la doar două lungimi de rivala CFR Cluj, aflată pe locul 6, ultimul de play-off (ambele echipe au câte o restanță).

De cealaltă parte, Sepsi ocupă locul 13, cu 11 puncte.

Au evoluat echipele:

  • Sepsi: Niczuly – Haruţ, D. Ciobotariu, Ninaj – Oroian, Mino Sota (Drăghiceanu 90), Alimi (Siger 63), Fl. Ştefan (A. Dumitrescu 63) – C. Matei, M. Coman, Kallaku (Oberlin 64). Antrenor: Valentin Suciu
  • FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, Chiricheş (Edjouma 73), Panţîru – Şut, Alhassan (Lixandru 46) – Al. Băluţă (Miculescu 69), Fl. Tănase, Oct. Popescu (Al. Muşi 46) – Daniel Popa (Bîrligea 46). Antrenor: Elias Charalambous.
INTERVIURILE HotNews.ro