Sari direct la conținut

Avizarea şi autorizarea materialelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea COVID-19, preluate de structuri militare. Lista de contacte pentru producători

HotNews.ro
Avizarea şi autorizarea materialelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea COVID-19, preluate de structuri militare. Lista de contacte pentru producători

Atribuțiile de avizare şi autorizare a materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost preluate de structuri militare. Iată lista de contacte pe care trebuie să le acceseze producătrii.

Pe perioada stării de urgență, atribuțiile privind autorizarea și avizarea rapoartelor de testare pentru materialele și echipamentele de protecție necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 revin instituțiilor militare, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Astfel, în conformitate cu prevederile art.10 din Ordonanța Militară nr.4 din 29.03.2020, pe perioada stării de urgență au fost autorizate pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor următoarele instituții:

  • Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare
  • Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN1 și Ecologie
  • Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare
  • Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Datele de contact ale structurilor militare autorizate:

https://www.mapn.ro/covid_19/Date_de_contact_omologari.pdf

Materiale informative unde sunt specificate cerințele esențiale de sănătate si securitate pe care trebuie sa le îndeplinească echipamentele individuale de protecție:

www.inpm.ro

Informații despre Pachet standarde COVID-19:

https://www.asro.ro/pachet-standarde-covid-19/

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro