Sari direct la conținut

Căpitanul de 29 de ani al avionului prăbușit în Etiopia nu se antrenase pe simulatorul pentru Boeing 737 MAX

Căpitanul de 29 de ani al avionului prăbușit în Etiopia nu se antrenase pe simulatorul pentru Boeing 737 MAX

Căpitanul zborului Ethiopian Airlines, a cărui prăbușire s-a soldat cu 157 de morți, nu a putut să se antreneze pe noul simulator pentru Boeing 737 MAX, a declarat un alt pilor pentru agenția Reuters.

Yared Getachew, în vârstă de 29 de ani, urma să se antreneze la sfârșitul lunii martie, la două luni după ce compania a primit simulatorul. Nu este clar dacă nici colegul lui Yared, copilot Ahmednur Mohammed, 25 de ani, nu a apucat să facă practică pe noul simulator MAX.

Dezastrul din 10 martie a declanșat una dintre cele mai mari anchete din istoria aviației, care cercetează și dacă piloții erau suficient de pregătiți pentru a opera noul sistem automat. La nivel global, cei mai mulți piloți ai companiilor aeriene comerciale se antrenează pe simulatoare la fiecare șase luni.

Boeing 737 MAX, care a intrat în funcțiune acum doi ani, are un nou sistem automat numit MCAS (Sistem de augmentare a caracteristicilor de manevrare). „Boeing nu a trimis manuale pentru MCAS”, a declarat un pilot al companiei Ethiopian Airlines pentru Reuters,refuzând să-și dea numele deoarece personalului i sa spus să nu vorbească în public.

„De fapt știm mai multe despre sistemul MCAS de la mass-media decât de la Boeing”. Ethiopian Airlines a refuzat să comenteze afirmațiile pilotului privind simulatorul și sistemul MCAS.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro