Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Parlamentarii spun lucruri trăsnite: "După ce că suntem percepuţi drept „corupţii Europei”, acum riscăm să fim descrişi şi drept ţara cu cel mai mic IQ"/ Pe urmele căldurii furate de RADET. "Fifi, fii bărbată și desființează organizat RADET-ul"

HotNews.ro
subiecte, Foto: Colaj foto
subiecte, Foto: Colaj foto

După ce timp de mai bine de o lună premierul României nu a mai făcut nicio gafă, în discursul de susținut la Bruxelles în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, nu a ratat ocazia. Viorica Dăncilă s-a angajat să organizeze un eveniment similar și în România prin care să combată ”negaționalismul” și Holocaustul. Tot la Bruxelles, în timpul declarațiilor de presă, a făcut o afirmație cel puțin ciudată. Ea a vorbit despre „consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei“. În replică, Eugen Tomac a taxat gafa Vioricăi Dăncilă într-o postare pe Facebook: „Nu îi este suficient că se face de râs în România. După ce că suntem percepuţi drept „corupţii Europei”, acum riscăm, din cauza prim-ministrului agramat, să fim descrişi şi drept ţara cu cel mai mic IQ. Explicația vine de la Adevărul: premierul zice bine, interpretăm noi greșit. Aşadar, NATO să consolideze capacităţile de apărare şi descurajare, nu Alianţa să fie descurajată în sine.

La fel de surprinzătoare a fost și declarația lui Petre Daea, care a luat cuvântul la Comisia de Pescuit pentru a vorbi despre prioritățile României în perioada imediat următoare. Ministrul cu iarba și oaia le-a spus celor din comisia de pescuit cum „Cormoranii în România fac baie în piscine”, că apa e ca o „lacrimă a naturii” și le-a explicat reprezentanților de la Bruxelles de ce sunt norocoși că el se află acolo.

Carmen Dan și Tudorel Toader au fost chemați miercuri La Bruxelles pentru a fi audiați la Comisia de libertăţi şi drepturi civile. “Corupţia e antiteza a ceea ce e UE. Ne îngrijorează tot mai mult situaţia în România. ”, au transmis oficialii. Ferm pe poziție, Tudoarel Toader a spus că își dorește un mandat bazat pe transparență și corectitudine iar Carmen Dan i-a asigurat că “Suntem preocupaţi permament de îmbunătăţirea instrumentelor de combatere a corupţiei”. Dacă cei de la Bruxelles au fost convinși de declarațiile lor, același lucru nu s-a întâmplat și cu opoziția din România. Ludovic Orban crede că “Tudorel Toader şi Carmen Dan au făcut de râs România în Parlamentul European, având o prestaţie în băşcălie“ iar liderul PNL Bogdan Huţucă spune că “România pierde când Tudorel Toader se ceartă cu UE pentru condamnaţii VIP“, după cum titrează Adevărul.

Iohannis: „Actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase“.În atenția presei a fost și Klaus Iohannis care a mers miercuri la Iași, unde a depuns o coroană de flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuzași a oferit o serie de decorații cu ocazia numirii orașului capitala istorică a României. Conform Libertatea, președintele a fost întâmpinat de câțiva ieșeni care aveau pancarte cu mesaje critice la adresa actualului guvern. „PSD, ALDE, jos labele de pe justiție” a fost mesjaul unei artiste în vârstă de 60 de ani.

Pe urmele căldurii furate de RADET. Cine e de vină? Într-un interviu pentru RFI, Nicușor Dan a anunțat mieruri că va da în judecată compania din cauza lipsei de transparență. El acuză oficialii că nu își asumă și refuză să informeze cetățenii cu privire la situația reală. Gabriela Firea a aruncat repede vina pentru dezastrul de la RADET pe candidații PNL la alegerile locale, după cum scrie Ziare.com, ulterior cerând înlocuirea lui lui Piperea-administratorul judiciar de la RADET. În replică, Catalin Deaconescu, expert în energie şi vicepreşedinte PNL, scrie într-o postare pe Facebook că „Nu-i rău pentru el! A luat pentru acest eșec câte 35000 de euro timp de 28 de luni„. Din cauza lipsei de căldură, m ai multe școli din sectorul 2 al Capitalei au fost închise marți. „Fifi, fii bărbată și desființează organizat RADET-ul”, scrie Moise Guran.

Bun de citit:

DW: Presa germană despre președinția română a Consiliului European: Taman Bucureștiul– O guvernare controversată, cu regrese în privința democrației și statului de drept.

Ordonanța lui Toader rezolvă ce nu puteau șterge amnistia și grațierea: prejudiciile– Ordonanța anunțată de Tudorel Toader, de introducere a contestației în anulare, este mai puternică decât amnistia și grațierea, pentru că va șterge nu doar caziere, dar va anula și prejudiciile din dosarele de corupție.

TelDrama, TelDrum și publicul Chicago- Pe un stâlp al presei de chiloți din România a apărut o mare „dezvăluire”: fiul lui Dăncilă e adoptat de când abia se născuse și fusese abandonat în spital de genitoarea lui, o amărășteancă din Teleorman. O asemenea „știre” e de interesul borfașilor care fură bucăți din viața personală a figurilor publice și le vând bârfașilor, și ei interesați, de copii din flori, de înfieri, amantlâcuri, divorțuri, moșteniri; într-un cuvânt, publicul Chicago – cic-a gonit-o d-acasă, scrie CTP pentru Republica

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro