Sari direct la conținut

Politic: Vanghelie anunta ca "un dosar-bomba va exploda in toamna"; Merkel neutralizeaza opozitia; Reactia lui Plesu despre declaratia lui Dragnea

HotNews.ro
politic , Foto: Colaj foto
politic , Foto: Colaj foto

Vanghelie anunta ca un „dosar-bomba va exploda in toamna”. Curtea de Apel Bucuresti trebuia sa judece astazi contestatia lui Marian Vanghelie impotriva deciziei Tribunalului de mentinere a controlului judiciar in dosarul in care este acuzat de mai multe fapte de coruptie. Pentru ca avocatul lui Vanghelie este in concediu, a fost stabilit un nou termen pe 1 septembrie, potrivit EVZ.ro. Ei inca demonstreaza ca sunt statul. Stiti, eu sunt un mare pericol public. Va rog sa stati la departare de mine ca o sa aveti o mare problema. De doi ani zile, eu sunt un mare pericol public. A trebuit sa fac arest si, dintr-o data, noi, romanii, am devenit un pericol public.

Merkel neutralizeaza opozitia. Angela Merkel pur si simplu „fura” subiectele politice ale opozitiei. Si nu face asta numai in campania electorala. Sondajele de opinie ii ofera o privire de ansamblu asupra a ceea ce isi doreste poporul. Un rezumat. „Cand vad cate centrale atomice se construiesc in intreaga lume”, spunea Merkel in 2009, referindu-se la reactoarele nucleare, „ar fi pacat sa renuntam la acest domeniu.” Dar exact asta a facut in 2011. Dupa catastrofa de la Fukushima isi schimba radical pozitia si anunta rapid renuntarea la producerea energiei atomice – lucru pe care ecologistii il cereau de decenii. Fiziciana e de parere de atunci ca „riscurile energiei nucleare nu pot fi controlate „, potrivit Deutsche Welle.

Plesu, despre declaratia lui Dragnea: Spune un lucru evident, justitia trebuie sa se invarta in jurul lui Dragnea, Tariceanu si Toader. Nu poti, ca patriot, ca dac si ca democrat, sa nu iti incepi ziua, oriunde-ai fi, rasfoind gazetele de-acasa. Asa fac si eu, aflat, pentru o saptamina, pe litoralul bulgar. Citesc si oftez. Citesc. Tara e inepuizabila. Nu pot rezuma explozia zilnica de „breaking news”, de la furtunoase dezbateri politice, la „bombe” din viata privata a vedetelor, de la declaratii „incendiare”, la profetii apocaliptice, de la „dezvaluiri cutremuratoare”, la retete pentru fericirea si sanatatea personala, potrivit Adevarul.

Eternul refuz, Schengen. Cea mai importanta stire legata de vizita presedintelui Macron la Bucuresti a ramas in conul de umbra: faptul ca Franta nu va accepta admiterea Romaniei in Schengen mai inainte ca Acordul sa fie rediscutat. Presedintele Macron a propus o schimbare totala de perspectiva. Daca anul trecut in septembrie, cu ocazia vizitei presedintelui Hollande, se spera inca la Bucuresti intr-o aderare in doua etape, intai cu aeroporturile si apoi cu frontierele terestre, de data aceasta intreaga problema a fost readusa la punctul zero. Romania – a dat de inteles presedintele Macron – nu va putea adera la actualul acord Schengen, ci doar la un nou acord care urmeaza sa fie discutat si numai in anumite conditii. Atata doar ca reforma Spatiului Schengen (daca excludem micile modificari din anii trecuti) nici macar nu a fost initiata si nu se poate prevedea cand se va intampla acest lucru, spune Deutsche Welle.

PSD a indatorat tara cu 10 miliarde de euro in 7 luni. Ca sa satisfaca promisiunile electorale, Guvernul creste salarii si pensii din imprumuturi. 553 de euro pe secunda. Acesta este ritmul cu care s-au imprumutat cabinetele Grindeanu si Tudose, controlate din umbra de liderul PSD, Liviu Dragnea, in primele sapte luni ale anului 2017. Pentru anul 2017, Ministerul de Finante preconiza ca valoarea imprumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 68,6 miliarde de lei. Adica in jur de 15,3 miliarde euro. Insa, doar in primele sapte luni de guvernare PSD, s-au luat deja imprumuturi de peste 10,2 miliarde de euro, informeaza Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro