Sari direct la conținut

Rezultate BAC 2013 Promovabilitate zero la doua licee din Satu Mare

HotNews.ro

Sase elevi din judetul Satu Mare au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor anuntate inainte de solutionare contestatiilor. In acelasi judet exista insa si doua licee la care s-a inregistrat promovabilitate zero, scrie Agerpres. Este vorba despre Liceul Tehnologic Tarna Mare unde niciunul dintre cei 8 candidati nu au trecut bacalaureatul si Liceul Tehnologic ‘Simion Barnutiu’ din Carei, unde toti cei 32 de elevi inscris la BAC au luat note sub limita necesara pentru a promova examenul.

Mediile de 10 la Bacalaureat 2013 au fost obtinute, in Satu Mare, de catre 5 elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu (unde procentul de promovabilitate este de 98,98%) si de 1 elev de la Colegiul National Kolcsey Ferenc.

Potrivit datelor prezentate luni de Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, dintre cei 2.864 de candidati inscrisi la sesiunea iunie-iulie 2013 (2.392 din promotia curenta si 472 din promotiile anterioare), s-au prezentat la probele scrise 2.709 candidati (2.278 candidati din promotia curenta si 431 candidati din promotiile anterioare), scrie Agerpres.

Procentul de promovabilitate la nivel de judet este 62,03% pentru candidatii din promotia curenta si 35,5% pentru candidatii din promotiile anterioare, rezultand un procent total de promovabilitate pe judet de 57,81%. Cei mai multi candidati au obtinut medii cuprinse intre 6 si 6,99.

Liceele cu promovabilitate zero scapa de orice sanctiune

Liceele cu o promovabilitate de sub 15% la Bacalaureat nu vor mai fi sanctionate, anul acesta. Ecaterina Andronescu a semnat la finalul anului trecut un ordin prin care a aprobat metodologia pe baza careia se stabileste reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar. Ordinul elimina integral articolul introdus in metodologie in 2011 de Daniel Funeriu si care prevedea urmatoarele: „Unitatile de invatamant de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa”. In metodologia promovata de ministrul Ecaterina Andronescu aceasta prevedere este eliminata integral. Detalii pe aceasta tema aici

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro