Sari direct la conținut

Nicusor Dan va contesta la Curtea Constitutionala pragul de 5% cerut de lege pentru ca un candidat independent sa devina consilier

HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: HotNews / DP
Nicusor Dan, Foto: HotNews / DP

Nicusor Dan a anuntat intr-o intilnire online cu cititorii HotNews.ro ca va contesta la Curtea Constitutionala prevederea legala care spune ca un candidat independent trebuie sa treaca de pragul de 5% din voturi pentru a deveni consilier general la Primaria Bucuresti. Nicusor Dan, candidat independent, a obtinut aproximativ 9% in cursa pentru fotoliul de Primar General al Bucurestiului si, potrivit ultimelor rezultate partiale, 4,7% din voturi pentru postul de consilier in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

„Foarte probabil nu voi intra in consiliu in acest moment. Am obtinut cam 4,7, iar legea prevede si pentru independenti un prag de 5%. Prevederea este in mod clar neconstitutionala, pentru ca reprezentantii partidelor vor intra cu aproximativ 13.000 voturi fiecare, iar eu nu voi intra cu aproximativ 37.000 de voturi. Vom face o contestatie care va fi judecata de Curtea Constitutionala in cateva luni. Sansele de a fi admisa sunt mari”, a raspuns Nicusor Dan la intrebarea unui cititor HotNews.ro.

Vom reveni cu amanunte

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro