Sari direct la conținut

Liga Araba solicita Consiliului de Securitate ONU o misiune de pace in Siria

HotNews.ro

Liga Araba a hotarat duminica la Cairo deschiderea tuturor canalelor de comunicare cu opozitia siriana si sprijinirea acesteia pe cai politice si materiale. Prin gestul de duminica, arabii se distanteaza de presedintele Bashar al-Assad si pun presiune pe Rusia si China, care la inceputul lunii februarie s-au opus in cadrul ONU unei rezolutii care ii cerea lui Assad sa predea puterea, anunta Reuters.

Liga Araba a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa trimita imediat in Siria trupe de mentinere a pacii pentru oprirea varsarii de sange. Nu s-a precizat foarte clar daca va exista o misiune comuna ONU-Liga Araba. O interventie internationala in Siria presupune mai intai consens in tabara marilor puteri care pana in prezent nu impartasesc aceeasi opinie asupra conflictului.

Presedintele Bashar al-Assad isi continua mandatul prin pregatirea reformelor promise sirienilor, iar duminica a primit spre consultare noua varianta a Constitutei. Liderul Al Qaeda Ayman al-Zawahri a cerut rebelilor sirieni sa nu se increada in ajutorul vesticilor sau al Ligii Arabe si sa continue lupta pe cont propriu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro