Sari direct la conținut

Ministerul rus de Externe: Rusia nu a fost invitata la discutiile de la Paris privind soarta Libiei

HotNews.ro

Ministerul rus de Externe a negat joi faptul ca a primit o invitatie din partea Frantei de a participa la o conferinta internationala a „prietenilor Libiei”, ce va avea loc la Paris pe 1 septembrie. Presedintele Nicolas Sarkozy a anuntat miercuri ca Franta a invitat tarile care se considera „prietene Libiei” pentru discutii la nivel inalt privind viitorul tarii dupa plecarea lui Muammar Gaddafi, informeaza Ria Novosti.

Nicolas Sarkozy a mai declarat ca au fost invitate tarile membre ale Grupului de contact pentru Libia, care s-au implicat in operatiunile militare conduse de NATO in Libia, precum si reprezentanti ai ONU, Ligii Arabe si ai Uniunii Africane, dar si tari care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la operatiunile militare, precum China, Rusia, India sau Brazilia.

Grupul de contact pentru Libia a fost infiintat in luna martie, la scurt timp dupa inceperea operatiunii militare pentru protejarea civililor din Libia de atacurile fortelor loiale lui Muammar Gaddafi. In cursul unei reuniuni la Istambul din luna iulie, grupul a declarat nelegitim regimul lui Gaddafi si a recunoscut Consiliul National de Tranzitie ca fiind „autoritatea legitima care opereaza in Libia”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro