Sari direct la conținut

Politic Show: Antonescu il "executa" pe Chiliman dupa reteta Vanghelie; Adrian Nastase: "Ponta s-a schimbat. Acum poate rezista pana la finalul unei sedinte"; Cezar Preda: "O sa fiu PD-ist cat voi face politica"

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

​Antonescu il „executa” pe Chiliman dupa reteta Vanghelie. Crin Antonescu va incerca, la sfarsitul acestei saptamani, sa se rafuiasca cu doi poli importanti de putere din PNL. Cele mai importante foruri de conducere ale PNL (Biroul Permanent, Delegatia Permanenta si Consiliul National) se vor reuni la Mamaia, prilej pentru presedintele PNL sa il infiereze pe Dinu Patriciu si sa-l execute politic pe Andrei Chiliman, primar al sectorului 1 si presedinte al PNL Bucuresti. Crin Antonescu vrea sa copieze „reteta” prin care Victor Ponta i-a luat din putere lui Marian Vanghelie, la PSD Bucuresti. El ar urma sa preia, formal, conducerea organizatiei PNL din Capitala. Spre deosebire de Victor Ponta, care a invocat rezultatele slabe obtinute de PSD Bucuresti, Crin Antonescu nu poate recurge la astfel de argumente. La prezidentialele din 2009, candidatul Antonescu a obtinut in Bucuresti cel mai bun scor din tara. Organizatia lui Chiliman este cea mai puternica filiala, singura in care prezidentiabilul PNL a obtinut peste 30%, scrie EVZ.

Adrian Nastase: „Ponta s-a schimbat. Acum poate rezista pana la finalul unei sedinte”. Fostul premier Adrian Nastase explica intr-un interviu pentru Romania libera de ce vremea candiaturii sale la presedintia tarii a trecut si cum a ajuns la concluzia ca nimeni nu e de neinlocuit. Desi Adrian Nastase ii reprosaza discipolului sau, Victor Ponta, ca vrea „sa impuna un stil asemanator cu Traian Basescu”, totusi mizeaza pe el fiindca a observat schimbari semnficative: „altadata statea la unele sedinte doar o perioada din timp, in ultima vreme este capabil sa stea de la inceput pana la sfarsit la o sedinta care dureaza ore intregi”. Un sfat indirect catre Ponta ar fi sa renunte la raliuri si sa nu mai intre in atatea controverse. Adrian Nastase mai spune ca Dinu Patriciu a a sprijinit alianta PSD cu PNL inca din 2004 si ca seful SRI este „tinut prizonier” de Traian Basescu. Fostul premier se simte, pe de alta parte hartuit de termenele prea apropiate din justitie si marturiseste ca a cheltuit o parte din mostenirea matusii Tamara cu avocatii. Nu poate sa ne spuna insa cat de multi bani l-au costat pana acum procesele. Integral in Romania Libera.

Cum ai putea sa te plimbi cu salupa SPP. Ati vrea sa faceti o croaziera la Marea Neagra cu salupa SPP? Asa cum a facut presedintele Basescu. Ati vrea sa folositi la juma’ de pret serviciile de taxi-elicopter ale SRI? Asa a facut premierul Emil Boc. Stati linistiti! De la institutiile cu pricina ni s-a comunicat oficial ca nu se poate. A devenit un obicei ca alesii neamului sa foloseasca in interes propriu bunurile publice. Fara comentarii, fara justificari. Ca si cand ar fi ale lor. Ultimul caz concret: presedintele Traian Basescu si-a plimbat sotia si cativa prieteni cu salupa Serviciului de Paza si Protectie. S-a intamplat in urma cu o saptamana, la Neptun, dupa cum a relatat ziarul „Ring”, care a si publicat fotografii in exclusivitate. Salupa SPP a fost achizitionata in 2008, a costat peste 25.000 de euro si, dupa cum am fost informati de la Biroul de Presa al Serviciului, „ambarcatiunile aflate in administrarea SPP sunt folosite exclusiv pentru indeplinirea misiunilor specifice, pentru antrenamente si aplicatii, in conformitate cu reglementarile interne si cu legislatia in vigoare”, informeaza Puterea.

Cezar Preda: „O sa fiu PD-ist cat voi face politica”. „Eu sunt un om ales de organizatia locala si stiu ce responsabilitate am fata de militantii nostri”, a declarat deputatul PDL, precizand ca la mijlocul speculatiilor privind plecarea sa s-ar afla „dorinta unora de a se mai prelungi campania electorala din interiorul PDL”. „Ii anunt cu tristete pentru ei ca s-a incheiat de mult campania electorala interna a PDL-ului. Nimeni nu sta sa ia capul cuiva sau sa vina sa faca o organizare de care noi suntem responsabili”, a mentionat Cezar Preda precizand ca nu a fost contactat niciodata de absolut nimeni. „Nu vad cum cineva de la PNL sau de la PSD ar putea sa ma contacteze pe mine. Cei din presa centrala mi-au spus ca toate aceste lucruri au fost generate de presa locala si ca informatia pe surse a venit de la Buzau”, a explicat Preda, scrie EVZ.

Ce fac primariile cu banii de la banci. In plina criza financiara, autoritatile locale au fost printre principalii clienti ai bancilor. Fie pentru proiecte cu fonduri UE, fie pentru alte investitii sau plata unor servicii, primariile apeleaza la credite care ajung la zeci de milioane de euro. Edilii au imprumutat de la banci, anul acesta, aproape 190 de milioane de lei si 57 milioane euro, potrivit datelor Ministerului de Finante. Pentru creditele rambursabile, cu exceptia celor de cofinantare pentru proiecte cu fonduri europene, plafonul de indatorare a fost stabilit la o suma totala de 1,4 miliarde lei anul acesta. In realitate, primariile si consiliile judetene iau mai multi bani, pentru ca multe dintre ele acceseaza fonduri UE. Bancile s-au imprumutat masiv in ultimii ani, iar creditele se pot intinde chiar pe o perioada de 20 de ani. Majoritatea sunt linii de imprumut, din care trag anual sume, pentru a se incadra in plafonul autorizat de Ministerul de Finante, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro