Sari direct la conținut

SUA si Coreea de Nord pregatesc reluarea dialogului pentru programul nuclear

HotNews.ro

SUA si Coreea de Nord au inceput discutiile preliminare din care America spera sa reiasa disponibilitatea Phenianului de a negocia programul sau nuclear. Dialogul inceput joi intre trimisul special american Stephen Bosworth si nord-coreeanul Kim Kye-Gwan, adjunct al Ministrului de Externe si negociator pe probleme nucleare va continua si cursul zilei de vineri, anunta Reuters.

SUA este hotarata sa nu inceapa un dialog oficial cu Coreea de Nord pana cand aceasta nu va accepta sa-si implineasca promisiunile si sa faca pasi concreti pentru dezarmarea nucleara.

Coreea de Nord a parasit discutiile despre dezarmarea nucleara – care aveau loc intre sase state alaturi de China, Japonia, Rusia, SUA si Coreea de Sud – dupa ce in 2009 a primit sanctiuni din partea Consiliului ONU pentru testele sale nucleare. In plus, Coreea de Nord testase in anul 2006 si dispozitive atomice. Cele sase state au semnat in 2005 o intelegere potrivit careia Coreea de Nord trebuia sa renunte la programul sau nuclear primind in schimb ajutor ecomonic si energetic si legaturi diplomatice cu SUA si Japonia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro