Sari direct la conținut

Politic Show: Patriciu vrea ca Melescanu sa conduca opozitia din PNL; Ion Iliescu: Iesirea lui Basescu despre Ion Antonescu – inadmisibila, descalificanta, compromite tara; Ponta: Trebuie sa avem o coordonare buna cu PNL si Oprescu; Membrii PDL, instruiti ce sa spuna la TV

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Patriciu vrea ca Melescanu sa conduca opozitia din PNL. Omul de afaceri se implica activ in coagularea unei grupari care sa i se opuna lui Crin Antonescu, sa-i reuneasca pe liderii marginalizati de acesta si sa fie condusa de fostul ministru de externe. Conflictul dintre Crin Antonescu si Dinu Patriciu intra intr-o noua etapa. Recent, omul de afaceri s-a decis sa se implice in lupta interna din PNL. Potrivit unor surse liberale, intentia sa este sa creeze o grupare de opozitie la adresa actualului presedinte al partidului, care sa-i reuneasca pe toti liderii liberali marginalizati de Antonescu, dupa alegerea sa in fruntea partidului, ca de pilda Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Radu Stroe, Varujan Vosganian sau Ludovic Orban, scrie EVZ.​

Ion Iliescu: Iesirea lui Basescu despre Ion Antonescu – inadmisibila, descalificanta, compromite tara. Fostul sef de stat Ion Iliescu a declarat, joi, ca afirmatia presedintelui Traian Basescu referitoare la Ion Antonescu si la momentul intrarii Romaniei in alianta cu Germania hitlerista este inadmisibila, descalificanta, arata lipsa de cultura si compromite Romania ca stat. „E grav. Dansul are multe neajunsuri, lipsuri in cultura sa, in pregatirea sa, dar nu am inteles aceasta iesire, care este inadmisibila. Nu numai ca il descalifica pe el, seful statului roman, dar nu e admis sa se lanseze cu asemenea aprecieri, adica sa se indentifice cu Antonescu, care a intrat in alianta cu Hitler. Nu e vorba de niste drepturi istorice, discutate si asa mai departe, dar e vorba de momentul istoric care marcheaza intrarea Romaniei alaturi de Germania hitleristra impotriva unei coalitii antihitleriste. Sa vii cu asemenea aprecieri, asta arata nu numai lipsa de cultura, dar lipsa de responsabilitate pentru pozitia pe care o ai. Este inadmisibil asa ceva si este descalificant pentru el ca sef de stat”, a spus Iliescu, anunta Gandul.

Membrii PDL, instruiti ce sa spuna la TV. Roberta Anastase ii invata prin e-mail pe democrat-liberali cum sa-l apere pe Traian Basescu in conflictul cu Moscova. Membrii PDL mai sunt instruiti sa vorbeasca la televizor despre detronarea „abuziva” a lui Vanghelie de la PSD, potrivit unui document obtinut de „Adevarul”. Reprezentantilor PDL li se cere sa taxeze ca lipsita de respect reactia reprezentantilor Ministerul rus de Externe, contrariati de declaratia lui Traian Basescu, potrivit careia si el le-ar fi ordonat trupelor sa treaca Prutul pentru a ataca URSS in 1941, informeaza Adevarul.

Ponta: Trebuie sa avem o coordonare buna cu PNL si Oprescu. Dupaintalnirea cu Marian Vanghelie, reprezentantii PSD din CGMB si cu parlamentarii din Capitala ai PSD, Victor Ponta, a declarat ca la nivelul Bucurestiului trebuie sa existe o coordonare buna cu liberalii si cu primarul general, potrivit NewsIn. Intrebat daca au existat puncte divergente, presedintele PSD a raspus ca au avut loc „o multime de discutii”, apreciind ca „toata lumea e de acord cu obiectivele”. Ponta a sustinut ca s-a discutat despre o mai buna coordonare la nivelul Capitalei intre PSD, PNL si primarul general Sorin Oprescu, scrie Romania Libera.

Cozmin Gusa despre omagiul inchinat lui Dan Voiculescu: „Vor sa-i adoarma vigilenta batranului securist!”. Fost director al Jurnalului National si al Antenei 1, consultantul politic Cozmin Gusa spune ca nici macar subalternii lui Dan Voiculescu nu au o parere atat de buna despre el, ci vor sa-i adoarma vigilenta. Filmuletul „oda” la adresa patronului Dan Voiculescu, prezentat de Antena 3 cu ocazia aniversarii a sase ani de activitate, continua sa nasca reactii. Catalogat obsesiv – in direct – drept „un gest de normalitate”, de catre directorul Antenei 3, Mihai Gadea, filmuletul de cinci minute este vazut ca „un omagiu adus conducatorului iubit”, de catre consultantul politic al lui Marian Vanghelie, Cozmin Gusa, anunta EVZ.

Rovana Plumb: Mi-e greu sa cred ca Oana Mizil nu a inteles care a fost decizia supusa votului CExN. Presedintele Organizatiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a declarat, vineri, ca ii este greu sa creada ca presedintele PSD Calarasi, Oana Mizil, nu a inteles care este decizia supusa votului in sedinta CExN si a apreciat ca declaratiile facute de aceasta sunt regretabile. „Este regretabil ca atunci cand participi la o sedinta a Comitetului Executiv sa nu intelegi pentru ce votezi si cum iei decizia pe o problema care a fost ridicata. Mi-e greu sa cred ca Oana Mizil nu a inteles care a fost decizia supusa aprobarii si este regretabil faptul ca a declarat acest lucru”, a spus Rovana Plumb, dupa sedinta BPN al Organizatiei de Femei a PSD, informeaza Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro