Sari direct la conținut

Managementul firmelor de stat este deja privatizat

HotNews.ro

Tot aud diferiti ministri ca vor lansa licitatii pentru a privatiza managementul firmelor de stat. Unii se lauda ca 25% din firmele din gestiune vor avea management privat. Ca si cum uite ce reforme au dumnealor de gand sa faca, scrie Emil Stoica pe blogul Jeopardy.

Dar managementul firmelor de stat este deja facut de privati, ca doar directorii generali si financiari sunt persoane private, nu-i asa? La fel si membrii consiliilor de administratie.

Asa cum am aratat de atatea ori pe blog, problema este data de numirile politice atat in consiliile de administratie cat si a directorilor. O alta problema este data de salariul acestor directori, salariu care uneori este mult mai mic decat in mediul privat si este greu sa atragi management competent. Inteleg conceptul cum ca daca lucrezi la stat trebie sa ai un salariu legat de anumite formule si nu performanta sau de cererea si oferta de pe piata muncii, insa conceptul asta este unul populist si trebuie sa scapam de el.

Renuntati la numirile politice si renuntati la ideea populista a salariilor fixate prin decret si ati facut primul pas catre un management performant.

Comenteaza pe blogul Jeopardy.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro