Sari direct la conținut

VIDEO Victor Olsavsky, reprezentantul OMS in Romania: Suntem atenti la orice nou tip de virus, pentru ca o epidemie pornita bland poate deveni severa

HotNews.ro

Victor Olsavsky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre gripa porcina din Romania, pericolele virusului AH1N1 si ce masuri de preventie trebuie adoptate de catre populatie. Pe teritoriul Romaniei numarul cazurilor de imbolnavire cu gripa noua se ridica la 16. Dintre acestea, 9 persoane sunt deja externate, fiind vindecate.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Virusul AH1N1 a infectat 28.774 de persoane din 74 de tari, provocand 144 de decese, arata cel mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dat publicitatii joi, informeaza AFP. Pertinenta rapoartelor OMS are de suferit, intrucat tarile cel mai grav afectate, precum SUA, au renuntat sa inregistreze toate contaminarile. De asemenea, statele sarace nu au intotdeauna posibilitatile necesare de detectare a prezentei virusului, mai arata OMS in raport.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro