Sari direct la conținut

Tirurile de rachete impiedica repatrierea romanilor din Fasia Gaza

HotNews.ro

Autoritatile israeliene si-au dat acordul – la insistentele MAE – ca 63 de cetateni romani, cu dubla cetatenie romana si palestiniana, sa paraseasca Fasia Gaza prin puntul de frontiera Erez, incepand de luni, de la ora 6:30. Numai ca autocarul in care se aflau acestia a fost nevoit sa se intoarca din drum din cauza tirurilor cu rachete, informeaza MAE.

Ministerul de Externe a intreprins demersurile pentru repatrierea romanilor din Fasia Gaza care si-au exprimat dorinta de a parasi zona de conflict. Multi dintre ei nu mai aveau acte de identitate valabile, iar MAE a decis ca personalul consular de la Ambasada din Tel Aviv sa fie la punctul de frontiera Erez pentru a asigura eliberarea actelor necesare tranzitarii teritoriului israelian.

In noaptea de duminica spre luni toate familiile interesate a pleca din Gaza au fost informate de personalul ambasadei de disponibilitatea autoritatilor israeliene de a permite tranzitarea Israelului incepand de luni, de la ora 6.30. Este vorba despre 63 de persoane.

Actiunea a fost organizata in cooperare cu autoritatile diplomatice si militare israeliene si cu sprijinul Crucii Rosii palestiniene din Gaza, care a pus la dispozitie autocare cu o capacitate de 200 de locuri pentru transportul din Gaza City la Erez, informeaza MAE.

Primul autocar cu cetateni straini care a primit acordul pentru evacuare a ajuns in apropierea punctului de frontiera de la Erez, insa a fost nevoit sa se intoarca din drum din cauza tirurilor cu rachete.

Crucea Rosie si Semiluna Internationala nu si-au asumat responsabilitatea continuarii calatoriei pana la Erez, mai arata MAE printr-un comunicat de presa.

Ministerul da insa asigurari ca personalul diplomatic de la Tel Aviv tine legatura cu romanii din Gaza si cu autoritatile israeliene pentru continuarea actiunilor de evacuare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro