Sari direct la conținut

UNJR: Elena Turcu, judecatoarea beata la volan, a prejudiciat grav imaginea magistratilor

HotNews.ro

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania sustine ca scandalul in care a fost implicata judecataorea Elena Turcu a prejudiciat imaginea magistratilor. UNJR se arata dezamagita de faptul ca acest caz nu a fost analizat de Consiliul Superior al Magistraturii. In mai 2007, judecatoarea Elena Turcu a fost surprinsa beata la volan, avand o alcolemie de 1mg la mie. Dupa un an si jumatate de la producerea incidentului, procurorii au solutionat cazul cu neinceperea urmaririi penale (NUP) in cazul judecatoarei Turcu.

Presedintele UNJR, Dana Garbovan, sustine ca atitudinea judecatoarei in fata politistilor care au cercetat-o in 2007 este nedemna. “Atitudinea doamnei judecator este mult spus nedemna pentru pozitia dumneaei. Nu ne pronuntam daca este vinovata sau nu, dar atitudinea ei a prejudiciat imaginea judecatorilor. Reamintim nu doar ca judecatorii se supun legii in egala masura cu toti ceilalti cetateni ci, mai mult, prin atitudinea lor in orice situatie, ei trebuie sa fie un exemplu de comportament civic. De asemenea, judecatorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita fata de societate demnitatea profesiei si a corpului judecatorilor in ansamblu”, a declarat presedintele UNJR, Dana Garbovan pentru HotNews.ro.

In opinia sa, in acest caz CSM trebuia sa intervina si sa apere integritatea judecatorilor. “In conditiile in care impactul mediatic al incidentului a fost unul deosebit, iar imaginea judecatorilor a fost grav compromisa, UNJR isi exprima dezamagirea ca, pana in prezent, Consiliul Superior al Magistraturii nu a facut public niciun demers privind verificarea circumstantelor care au determinat incidentul si nici daca a existat sau nu o incalcare a normelor care atrag raspunderea disciplinara sau a celor cuprinse in Codul deontologic al magistratilor”, au mai transmis reprezentantii UNJR printr-un comunicat oficial.

Judecatoarea achitata de procurori

Pe 15 mai 2007 judecatoarea Elena Turcu a fost surprinsa de catre trei politisti damboviteni in timp ce conducea beata la volan. Judecatoarea a fost oprita de catre agentii de politie dupa ce a provocat un accident rutier minor.

In urma anchetei realizate de politisti a rezultat ca magistratul avea o alcolemie de 1mg la mie, ceea ce consituia o fapta penala pedepsita prin lege. La un an de la producerea incidentului, in iunie anul acesta, procurorul care a analizat cazul l-a solutionat cu Neinceperea Urmarii Penale. Motivul: probele de sange nu ar fi fost recoltate cu mijloacele prevazute in legislatie. Reamintim ca incidentul a fost filmat. In imagini este prezentata judecatoarea Elena Turcu aflata intr-o stare avansata de ebrietate.

In replica Elena Turcu a demarat o actiune in instanta impotriva celor trei politisti care au surpris-o conducand beata in 2007. Judecatoarea i-a chemat in instanta pe politisti acuzandu-i de abuz in serviciu. Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis la inceputul lunii ca cei trei politisti sunt nevinovati si au inchis cazul.

Judecatoarea ametita catre politist: “Esti un dobitoc!”

Recent, pe posturile de televiziune au fost prezentate noi imagini cu judecatoarea Elena Turcu si politistii care au inregistrat incidentul in 2007. In imagini este prezentata judecatoarea care refuza sa colaboreze cu politistii care au surprins-o in stare de ebrietate.

In imagini este surprinsa judecatoare care adresa injurii politistilor: “Lasa-ma dom`le in pace. Nu fi nesimtit. Esti un dobitoc!” In cadrul unei emisiuni televizate Gheorghita Stoian, avocata care o reprezinta pe judecatoare Turcu a declarat ca intreg cazul este o inscenare a SRI si IPJ Dambovita. Totodata, avocata a mai declarat ca Elena Turcu ar fi fost batuta de catre politisti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro