Sari direct la conținut

Sile si Nutu Camataru au primit 12 ani de inchisoare

Nutu si Sile au primit fiecare cate o pedeapsa de sase ani de detentie * Impotriva acestei decizii nu mai exista nici o cale de atac

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti in lumea interlopa sub numele de „Camatarii”, au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare intr-un dosar in care au fost acuzati de talharie si alte fapte comise cu violenta.

Hotararea pronuntata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti se refera si la unul dintre „locotenentii” Camatarilor, Ion Murgui, zis „Hingheru'”, care are de ispasit – potrivit hotararii instantei – cinci ani de inchisoare.

Cele doua pedepse primite de fratii Balint – care insumeaza 12 ani – au fost aplicate initial de catre instanta Judecatoriei Sectorului 5 din Capitala si confirmate, in apel, de catre un complet al Tribunalului Bucuresti. Cei doi au atacat deciziile, insa Curtea de Apel a considerat ca recursurile lor sunt nefondate, astfel ca ei au de ispasit acum pedepse grele cu inchisoare.

Conform legii penale romane, ei nu mai au acum nici o cale de atac.

In acest dosar, fratii Camataru au fost acuzati de deposedarea familiei unui om de afaceri de bunuri de peste 20.000 de dolari, la nivelul anului 1993, autoturisme, case si bijuterii, lucruri pe care le-au luat dupa ce si-au sechestrat victimele si le-au amenintat cu arma. Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost arestat pe 3 mai a.c.

, pentru savarsirea unor infractiuni de talharie si sechestrare de persoane, iar fratele lui, Ion Balint, a fost retinut saptamana trecuta in statiunea Mamaia.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Camataru – impreuna cu Silviu Dudita, zis Fluturica, Florin Grigore, zis Bulgaru, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga, toti facand parte dintr-un grup organizat – l-au deposedat pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.

000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro