Sari direct la conținut

Meteorologii spun ca de Craciun vom avea zapada

Gardianul

Neaua se va asterne peste Romania abia „in a doua jumatate a lunii decembrie, iar de Craciun vom avea zapada”, a spus Romica Jurca, specialist al Agentiei Nationale de Meteorologie, pentru Antena 1. Dar pana atunci, toamna se prelungeste, iar temperaturile vor fi in continuare mai mari decat cele obisnuite pentru perioada pe care o traversam.

Ceata persista si in urmatoarele zile, iar aerul va avea mici diferente de temperatura. Meteorologul a precizat ca Romania a mai traversat asemenea situatii la inceputul lui noiembrie 2002, in octombrie 1982 si in noiembrie 1926 (cu 29, 30 grade C). Pe la jumatatea lunii noiembrie se asteapta formarea poleiului, din cauza racirii vremii.

Spre sfarsitul lunii in zona montana se poate produce lapovita si ninsoarea.

Decembrie va debuta cald, iar temperaturile vor trece de 0 grade C abia la jumatatea lunii.

Regimul pluviometric va fi normal, cu unele excedente in sud-vest. Spre finele lui noiembrie se asteapta ca temperatura sa atinga -15 grade C, iar norii de zapada sa se extinda pe toata suprafata. In Moldova si Muntenia este posibila formarea viscolului.

Abia in ianuarie mediile termice lunare se vor apropia de valorile obisnuite, cu exceptia regiunilor nordice si centrale, unde poate fi mai cald.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro