Sari direct la conținut

Chelsea il da in judecata pe Mutu

Libertatea

Chelsea i-a reziliat, vineri, contractul lui Adrian Mutu, pentru comportament neadecvat, dupa ce jucatorul roman a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Cazul lui Mutu va fi analizat miercuri sau joi de Comisia de Disciplina a Federatiei Engleze de Fotbal, jucatorul riscand o suspendare intre sase luni si doi ani.

Potrivit numarului de ieri al jurnalului „Daily Telegraph”, Chelsea si-a angajat deja o echipa de avocati si intentioneaza sa-l actioneze in judecata pe Mutu, pentru a recupera o parte din suma pe care a pierdut-o in urma rezilierii contractului cu atacantul roman. Potrivit sursei citate, Chelsea ar putea solicita despagubiri in valoare de 10,5 milioane de euro.

„Briliantul” fusese transferat de la Parma cu 22,5 milioane de euro. Impresarii fotbalistului sustin ca „metodele pe care le testeaza londonezii contravin nor-melor FIFA”.

„Daily Telegraph” intrevede o varianta de mijloc, convenabila atat celor de la Chelsea, cat si lui Mutu si echipei care ar vrea sa-l achizitioneze pe Adrian: „Clubul crede ca, in conformitate cu regulamentele FIFA, Federatia engleza nu poate elibera cartea verde pana cand cazul nu este solutionat.

Desi Chelsea incearca sa blocheze orice transfer, totusi, sa primesti o compensatie de la clubul care-l cumpara este mai convenabil decat sa-l tintesti pe fotbalist”.

in editorialul intitulat „Tradat de clubul pe care il iubesc”, David Faber de la „The Times” spune ca decizia conducatorilor clubului Chelsea, de a-i rezilia contractul atacantului roman, demonstreaza „o atitudine neanderthaliana”: „Niciodata nu mi-a fost atat de rusine ca in aceste zile. Clubul a cerut testarea lui Mutu, stiind ca va fi prins.

Cat ar mai fi stat degeaba in timp ce tanarul jucator isi distrugea viata? Nu era datoria lor fata de angajat sa-l ajute?”.

Acuzat ca deteriora atmosfera din lot

„The Times” a scris ieri ca antrenorul Jose Mourinho nu l-a mai vrut pe Adrian Mutu deoarece atitudinea sa ar fi deteriorat atmosfera in cadrul lotului formatiei engleze: „in timp ce Adrian Mutu ar fi avut dreptul sa se antreneze impreuna cu echipa, ar fi putut sa creeze noi probleme.

Nu este greu de ghicit ca lui Mourinho nu-i plac sub nici o forma jucatorii indisciplinati”, a subliniat cotidianul englez.(Mihai Toma)

Dupa suspendare, va valora doar 3 milioane de lire sterline

Cotidianul „Daily Telegraph” noteaza ca daca Drogba, Lampard sau Carvalho ar fi fost depistati pozitiv, Chelsea si Mourinho (foto) ar fi reactionat diferit. „N-ar fi existat nici un test, nici o reziliere de contract, i-ar fi sustinut la fel cum a facut Manchester United cu Rio Ferdinand. Jucatorii folositori sunt protejati”.

Ziarul considera ca, dupa ce isi va ispasi pedeapsa, valoarea lui Mutu nu va depasi trei milioane de lire sterline: „Mutu are un viitor in fotbal. Cand se va intoarce pe teren, faptul ca este un jucator care a admis ca ia cocaina va avea un rol important in modul in care isi va incheia cariera. Singurul lucru de care trebuie sa ne temem este felul in care va suporta suspendarea.

Daca Mutu e deja plictisit de viata, cum isi va umple timpul?”.

„Mutu a refuzat sprijinul nostru”

Dupa ce a reafirmat faptul ca nu a fost nici un „scenariu” in ceea ce priveste controlul doping la care a fost supus Mutu, directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, a lansat ieri o noua ipoteza: „Noi i-am propus lui Adrian sa urmeze un program de consiliere, reabilitare si asistenta, platit de noi, insa fotbalistul a refuzat din start sprijinul nostru! in cazul acesta, n-am avut alta

varianta in afara concedierii.” Gordon Taylor, seful PFA, sugerase saptamana trecuta ca Mutu a fost „vanat”. intr-un interviu acordat ieri postului Radio 5, Kenyon a pus lucrurile la punct: „Avem un program de prevenirea a cosumului de dorguri de educatie si de reabilitare a dependentilor, pus la punct in cele mai mici detalii.

Mutu a ales sa ignore programul nostru si sa minta opinia publica.

Iar consecinta nu putea fi decat rezilerea contractului lui. Sa afirmi ca nu ai fost ajutat si ca ai fost dat afara pentru ca am fi vrut sa ne razbunam este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o!”. Kenyon a explicat din nou ca nu poate fi vorba de o razbunare: „Razbunare pentru ce? in vara, Mutu ar fi putut fi transferat, dar noi am crezut atunci in valoarea lui”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro