Sari direct la conținut

Obsesie misterioasă

HotNews.ro

Un thriller despre care criticii au avut cuvinte de laudă. Mamă a doi copii in realitate, Julianne Moore a declarat că i-a fost foarte greu să joace intr-o asemenea poveste, dar că groaza că i s-ar putea intampla aşa ceva a ajutat-o să fie naturală.

Destul de interesată de schimbări, Julianne Moore. După ce a ieşit la rampă cu “Nouă luni şi jumătate”, o comedie superbă cu Hugh Grant, a urmărit un Hannibal (in filmul omonim), trecand apoi la dramă (“Orele”), de data aceasta roşcata actriţă s-a implicat intr-un proiect destul de spinos şi dificil pentru orice mamă.

Un thiller despre dispariţia unui imaginar fiu. Pentru “Obsesie misterioasă“, ea a intrat in pielea unei mame care-şi plange copilul, pe Sam, dispărut intr-un accident de avion in urmă cu 14 luni. Personajul ei, Telly, vrea să depăşească momentul, precum şi instrăinarea de soţ, cu ajutorul unui psihiatru, Dr. Munce (Gary Sinise).

insă, acesta, in loc să o ajute, nu face decat să dea noi dimensiuni dramei ei. “Nu ai avut nici un copil, iţi imaginezi tot!”, ii spune acesta aruncand-o in disperare. Datele problemei se schimbă. şocată, Telly incearcă să găsească dovezi ale existenţei lui Sam.

Fotografii, inregistrări video, albume, orice care să-i spună adevărul. Convinsă că este pe cale să innebunească, Telly il intalneşte pe Ash (interpretat de Dominic West), tatăl uneia dintre celelalte victime ale accidentului de avion.

impreună, pornesc să dovedească faptul că nu sunt nebuni şi că fiecare dintre ei a avut un copil.

Evident, o asemenea poveste trebuie să aibă o provenienţă cat se poate de nebunească. O fi publicitate sau doar o strategie pentru vanzarea unei poveşti, cert este că scenaristul Gerald DiPego a mărturisit că, pentru “Obsesie misterioasă“, s-a inspirat dintr-un vis! “In visul meu, era o fotografie de familie, mama, tata şi un băiat.

incet, imaginea băiatului a inceput să se estompeze, dispărand in final”, a istorisit el. DiPego s-a trezit, a povestit el, cu o tresărire şi s-a uitat la ceas. Era 6:30 dimineaţa. A rămas fixat pe imaginea tristă din vis şi a inceput să construiască pe ea.

Işi aminteşte că, la 8:30, a trezit-o pe soţia sa şi i-a spus ˝Cred că am o poveste”. Povestea asta, regizată de Joseph Ruben, a fost transpusă pe ecran cu suma de 42 de milioane de dolari şi a adunat in buzunarul producătorilor, numai in primul weekend de la lansare, peste 21 de milioane de dolari, adică jumătate din buget.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro