Sari direct la conținut

PSD a prezentat ambasadorilor UE si NATO documentul privind suspendarea presedintelui

HotNews.ro

Liderii PSD s-au intalnit, marti, la sediul central al partidului cu ambasadorii statelor membre UE si NATO pentru a le prezenta sesizarea privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit lui Titus Corlatean, secretarul general al partidului, ambasadorii prezenti la discutii nu si-au manifestat implicarea in ceea ce priveste demersul PSD de suspendare a presedintelui, neexprimand pozitii de sprijinire sau de dezaprobare a acestui gest politic.

Ambasadorii statelor membre UE si NATO acreditati la Bucuresti, au manifestat un interes deosebit pentru ca institutiile statului roman sa functioneze.

Cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu se intinde pe 25 de pagini, este structurata pe sase capitole si cuprinde „capete de acuzare” bazate pe 27 de articole din Constitutie.

Documentul elaborat de PSD a fost depus luni la birourile permanente ale celor doua camere legislative si va fi discutat marti, intr-o sedinta a conducerilor reunite. In aceeasi intalnire vor fi stabilite detaliile tehnice privind convocarea miercuri dupa-amiaza a plenului reunit, pentru discursul lui Traian Basescu.

Totodata, PSD analizeaza in acest moment infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a presupuselor incalcari ale Constitutiei de catre Traian Basescu. Avantajul unei asemenea comisii este o mai buna comunicare cu opinia publica in legatura cu suspendarea presedintelui, potrivit lui Corlatean

„Este o optiune pe care o avem in vedere.

Este prevazuta si de regulamentele de functionare ale celor doua camere, pentru ca o comisie de ancheta ar permite o mai buna dezbatere pe fond asupra argumentelor invocate, asupra articolelor de Constitutie incalcate de presedintele, o dezbatere cu caracter public, pentru ca acum s-a incercat din partea celor care critica acest demers evitarea unei discutii”, a declarat secretarul general al PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro