Sari direct la conținut

Miron Cozma ramane dupa gratii

HotNews.ro

Miron Cozma ramane in inchisoare, dupa ce Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis, marti, recursul procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 5 de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor.

Sentinta a fost luata cu majoritate de voturi si este definitiva.

Miron Cozma ar putea face o noua cerere pentru liberare conditionata in data de 15 noiembrie 2007.

Judecarea recursului procurorilor la decizia Judecatoriei sectorului 5 de eliberare conditionata a lui Miron Cozma a fost suspendata temporar, marti, dupa ce Asociatia Victimelor Mineriadelor a recuzat completul Tribunalului Bucuresti. Cererea de recuzare a completului de judecata facuta de Asociatia Victimelor Magistraturii, a fost respinsa.

Fostul lider al minerilor fusese condamnat, in februarie 1999, la 18 ani de inchisoare pentru mineriada din 1991, soldata cu caderea Guvernului Roman.

In iunie 2006, comisia speciala de la Penitenciarul Rahova a amanat pentru un an punerea in discutie a eliberarii conditionate a lui Miron Cozma avand in vedere gravitatea faptelor comise de acesta, lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui si faptul ca a beneficiat de clementa legii cand a fost gratiat.

In urma recursului inaintat de detinut, Judecatoria sectorului 5 Bucuresti a decis ca Miron Cozma sa ramana in inchisoare, dar sa poata cere din nou eliberarea conditionata la 1 ianuarie 2007.

Comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova a aprobat, in 9 ianuarie 2007, solicitatea lui Cozma, iar acesta s-a prezentat in fata judecatorilor pentru eliberarea conditionata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro