Sari direct la conținut

Doua tablouri semnate de Picasso au fost furate la Paris

HotNews.ro

Doua tablouri semnate de Pablo Picasso au fost furate in noaptea de luni spre marti, din apartamentul parizian al uneia din nepoatele artistului, Marina Ruiz Picasso. Cele doua picturi – „Maya cu papusa” si un portret al celei de a doua sotii a artistului, Jacqueline – sunt estimate la peste 50 de milioane de euro, transmite France Presse.

”Picturile care au fost furate sunt cunoscute in toata lumea, au fost prezentate pretutindeni”, a declarat Paul Lombard, avocatul familiei Picasso, citat de Reuters.

Potrivit lui Lombard, operele erau expuse pe peretii apartamentului si beneficiau de un sistem de securitate. In plus, doua persoane se aflau in casa in timpul furtului.

La fata locului nu au fost descoperite urme ale patrunderii prin efractie. Politia judiciara a inceput o ancheta.

Operele lui Picasso, cele mai scumpe la licitatiile din intreaga lume, au facut obiectul mai multor furturi de-a lungul timpului.

„Jacqueline”

In 1976, 118 opere de Picasso au fost furate dintr-un muzeu din Avignon. Toate panzele au fost recuperate.

Alte 12 tablouri, evaluate la 17 milioane de dolari, au fost furate in 1989 din casa de pe Coasta de Azur a unei alte nepoate a pictorului, Marina Picasso.

Sapte tablouri din perioadele roz si albastra, evaluate la 44 de milioane de dolari, au fost furate dintr-o galerie de arta din Zurich, in 1994. Dupa trei ani, un barbat inarmat a furat tabloul „Tete de Femme” (1939) dintr-o galerie londoneza, insa panza a fost recuperata la scurt timp.

In ianuarie 2004, o alta opera a lui Picasso a fost furata din centrul de arta moderna Georges-Pompidou din Paris, fiind recuperata de politie peste cateva luni.

Ultimul furt din aceasta serie a avut loc in timpul carnavalului de la Rio de Janeiro din 2006, cand au disparut dintr-un muzeu patru tablouri de Picasso si opere ale altor artisti, in valoare totala de 50 de milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro