Sari direct la conținut

Cât de mult îți postezi copilul pe internet? Marile riscuri care au făcut din „sharenting" un fenomen extrem de periculos

​​Panorama.ro
Sharenting-ul este o practică intens dezbătută într-o lume în care domină internetul, Foto: Shutterstock
Sharenting-ul este o practică intens dezbătută într-o lume în care domină internetul, Foto: Shutterstock

Acum șase ani, într-un tribunal din Italia, o mamă primea o veste cel puțin frapantă: trebuia să șteargă toate fotografiile și videourile postate cu fiul ei de-a lungul anilor pe Facebook. Refuzul sau continuarea faptei ar fi dus la o amendă de 10.000 de euro, deoarece băiatul, atunci în vârstă de 16 ani, a cerut „protecție” față de comportamentul online al mamei, în cadrul procesului de divorț al părinților.

De atunci însă, tot mai mulți părinți postează fotografii și videouri cu copiii lor în diverse etape ale dezvoltării acestora. 77% dintre cei americani au făcut asta, conform unui chestionar realizat pe 1.000 de respondenți, în 2021. Și, la fel ca în exemplul mamei din Italia, doar 25% dintre ei au cerut permisiunea copiilor înainte de a face asta.

Când un părinte distribuie conținut cu copilul său înseamnă că face sharenting (de la calchierea lui „share”- a distribui, a împărți, cu „parenting”- n.r.).

Citește mai mult pe Panorama.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro