Sari direct la conținut

De cutremur

Clujeanul

A fost cutremur. Cum nu am sansa pe care o aveti voi, aceea de a locui intr-o zona unde cutremurul nu s-a simtit deloc, m-am gandit c-ar fi interesant sa va povestesc ce-am facut eu de cutremur…

Oarecum previzibil, s-au intamplat urmatoarele:

am facut rapid comparatii intre cele cateva cutremure din viata mea;

am sunat atat de multa lume incat firma de telefonie mobila la care sunt abonat trebuie sa ma pasuiasca ceva timp cu plata facturii;

am schimbat cateva impresii cu de la birou (atentie, sefu’, la 23:30 eram inca la lucru!);

am plecat spre casa si am gasit in fata blocului o droaie de bunici si bunicute care depanau amintiri de la cutremurul din ’77.

Si, aici vine partea interesanta (era cazul, nu?): ajuns acasa, am deschis televizorul!

Realitatea a preluat iin forta subiectul – nu iintamplator ratingurile au sarit, neasteptat pentru acesta televiziune, pana spre 4 puncte, spre 12 noaptea (conform TNS-AGB International). Au urmat Antena1, ProTV, TVR. Toata lumea a tinut sa informeze ca s-a petrecut un cutremur. Am vazut apoi in reluare fetele unora prinsi in direct de fenomen: Diaconescu, Nasu’, un tip de la Alpha Tv etc.

Problema, insa, nu a fost improvizarea unui breaking news. Problema a fost informatia. Ce sa spui, ce sa faci, cand se intampla asa ceva?! Toata lumea a sunat in Vrancea ca sa afle ca tot ce s-a intamplat e in limitele normalului… Cei de la ambulanta n-au cooperat nici ei prea bine: marele eveniment nu generase decat 30 de apeluri (spre dezamagirea Letitiei Zaharia, de exemplu).

Personajul serii a fost, de departe, Gheorghe Marmureanu (nume predestinat teluric!), directorul Institutului National de Fizica a Pamantului. Indata ce acest om termina interviul telefonic cu vreun prezentator la un post de televiziune, era de ajuns sa muti pe postul concurent si il puteai auzi din nou… Pe Amalia Enache a zapacit-o cu un calcul cu 3 la puterea 36 (sau asa ceva).

Si a ingrozit-o cu un raspuns tare la iintrebarea : . Acest cuvant, , m-a bagat putin in sperieti…

Nu si pe oamenii de televiziune care jubilau in jurul subiectului, fara sa mai fie preocupati de amanuntul cu precursorul (sper ca in orele care au mai ramas pana la aparitia acestui articol sa se fi produs acele replici care sa excluda varianta lui Marmureanu…).

A avut loc chiar si un incident politico-seismic extrem de amuzant. Prefectul Darabont a intratiin direct la Antena 1 si a scapat un porumbel: scarile prefecturii au crapat! Basescu a intrat in direct la PROTV si a contracarat soparla electorala venita dinspre PSD! Iata, asadar, ca electoralele nu iarta nici cutremurul.

Ce mai! Daca e sa se mai intample vreun seism, e clar: daca pamantul se clatina spre stanga, iese PSD, daca se clatina spre dreapta, iese Alianta D.A.!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro