Sari direct la conținut

„Mergi la vot!” – campanie pentru alegeri, prin satelit

Gardianul

Webmasterii celor mai importante site-uri ale comunitatilor romanesti din diaspora au initiat sub sloganul „Mergi la vot!”, o campanie de sensibilizare si de informare a cetatenilor romani, care locuiesc in strainatate, chemandu-i sa isi exprime voturile in cadrul alegerilor generale din noiembrie 2004.

Site-ul central al campaniei se afla la adresa www.voteaza.org. De aici se vor putea accesa toate site-urile participante, ce vor publica informatii locale despre centrele de votare din tarile respective. Aceste date vor fi centralizate pe site-ul www.voteaza.org, pagina care va fi actualizata pe toata durata campaniei.

Nasterea acestui site se datoreaza si faptului ca, in strainatate, numarul centrelor de votare este mic si foarte multi dintre cetatenii romani aflati acolo, ar trebui sa parcurga sute sau chiar mii de km pentru a-si putea exercita dreptul de vot.

Potrivit celor din diaspora, „La 28 noiembrie 2004 cetatenii romani cu drept de vot isi pot exercita dreptul de vot pentru a-i alege pe cei care conduc Romania pentru urmatorii ani.

Conform ultimelor estimari, in 2004, aproape 10% dintre romani se afla peste hotare, cei mai multi fiind la munca sau la studii. Ei reprezinta un procent de peste 10% din persoanele cu drept de vot.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro