Sari direct la conținut

Romania este condusa de interimari

HotNews.ro

Prefectii intrati in lupta electorala din partea partidului de guvernamant au fost suspendati din functie. Avand in vedere ca si ministrii candidati isi vor lua concediu fara plata, Romania va fi condusa pe perioada campaniei electorale de interimari si de alte persoane carora li s-au delegat atributiile titularilor.

Recent, premierul Adrian Nastase le-a cerut ministrilor sa intre in concediu fara plata in zilele in care desfasoara actiuni de campanie electorala si sa rezolve probleme de logistica astfel incat aceste activitati sa nu fie finantate din bani publici.

Inclusiv Adrian Nastase va apela la acest artificiu permis de legea electorala si va intra in concediu pentru a-si putea prezenta oferta electorala de candidat la Presedintie.

Ministrii, prefectii si ceilalti conducatori de institutii publice centrale inscrisi in cursa electorala s-au pus astfel la adapost fata de previzibilele proteste care ar aparea din partea Opozitiei cu privire la ilegalitatea si imoralitatea desfasurarii concomitente a treburilor statului si a actiunilor electorale.

Astfel, PSD rapeste Opozitiei placerea si motivele de a ataca partidul de guvernamant ca isi foloseste pozitia pentru a castiga capital electoral.

Prefecti suspendati sau inlocuiti

In ultima sedinta de guvern, Cabinetul Nastase a aprobat o hotarare privind constatarea suspendarii de drept din functie a unor prefecti.

Prin actul normativ s-a constatat suspendarea de drept din functie a prefectilor din 21 de judete – Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Teleorman, Tulcea si Valcea – pana la comunicarea oficiala a rezultatelor alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din 28 noiembrie 2004.

In plus, Guvernul a aprobat desemnarea unor prefecti interimari in sase judete. Astfel, au fost desemnati ca interimari: Hura Gheorghe – Bacau, Retegan Alexandru – Bihor, Ciolacu Ion-Marcel – Buzau, Deghid Viorel – Maramures, Ionica Marin – Olt si Bangu Corvin-Laurentiu – Tulcea.

Executivul a mai decis eliberarea din functie la cerere a lui Tamaga Constantin (Arges) si a lui Baesu George (Vrancea) si, respectiv, numirea in functia de prefect a lui Teodorescu Florin si a lui Vrabie Catalin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro