Sari direct la conținut

SRI s-a adresat PNA in 166 de cazuri

Realitatea Romaneasca

SRI s-a adresat Parchetului National Anticoruptie in 166 de cazuri, ca urmare a informatiilor in domeniul sigurantei nationale pe care le-a cules, a declarat ieri presedintele Comisiei SRI, Ion Stan, dupa audierea in comisie a conducerii SRI.

Directorul SRI, Radu Timofte, si membrii Biroului Executiv al SRI au depus si prezentat la comisia parlamentara raportul de activitate pe anul in curs, respectiv pe perioada 1 ianuarie -1 noiembrie 2004.

Ion Stan a spus ca directorul SRI s-a referit la situatia operativa si la principalele amenintari la adresa sigurantei nationale. „In acest context, SRI a transmis beneficiarilor legali peste 5.000 de documente de informare”, a aratat presedintele comisiei.

Din datele prezentate a reiesit ca, in activitatea de culegere a informatiilor, SRI a recurs la folosirea mandatelor doar „in cazuri extreme”, prin comparatie cu perioada similara a anului trecut numarul mandatelor solicitate reducandu-se cu 43%. „SRI nu detine date din care sa rezulte ca firme din Romania au sustinut financiar activitati de natura terorista”, a mai precizat Ion Stan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro