Sari direct la conținut

Actorii britanici cer ca pe bancnote să apară chipul unui reprezentant al minorităților

HotNews.ro
lira, Foto: YouTube
lira, Foto: YouTube

Peste 220 de militanți printre care numeroși actori solicită Băncii Angliei ca o figură istorică dintr-un minoritate etnică să apară pe bancnote, scrie CNN.

Cererea vine ca urmare a faptului că Banca Angliei decide cine ar trebui să apară pe noua sa notă de plastic de 50 de lire sterline.

Într-o conferință de presă din noiembrie, guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că noua bancnotă va celebra realizările științifice ale Regatului Unit și a cerut nominalizări care să „sărbătorească diversitatea societății britanice și să scoată în evidență contribuțiile cetățenilor săi cei mai de seamă”.

În ciuda faptului că minoritățile etnice reprezintă 14% din populația britanică „nicio personalitate aparținând vreunei minorități etnice nu a apărut încă pe o bancnotă”, au scris militanții în scrisoarea publicată în Sunday Times.

„Nu ne lipsesc candidații, și, fără îndoială realizările lor au fost cu atât mai mari pentru că au fost făcute în momente în care statul se confrunta cu multe probleme coloniale, rasismul sau sclavia”, au adăugat în scrisoare.

„Schimbând acest lucru, vom arăta că contribuția minorităților etnice la istoria, cultura și economia Marii Britanii este recunoscută și apreciată”.

Printre semnatari se numără actori ca Meera Syal, Adrian Lestor, Gemma Chan, David Oyelowo și Sanjeev Bhaskar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro