Sari direct la conținut

ASUR: Un profesor de Religie din Brasov le-a distribuit elevilor brosura Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane / Directorul Colegiului: Am demarat ancheta interna, nu suntem de acord cu astfel de manifestari

HotNews.ro
Homosexualitatea - propaganda a degenerarii umane, Foto: ASUR
Homosexualitatea - propaganda a degenerarii umane, Foto: ASUR

Asociatia Secular-Umanista din Romania anunta ca a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov ca, in cadrul orei de Religie, profesorul le-a distribuit o brosura intitulata „Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane”. ASUR cere Ministerului Educatiei sa elaboreze politici educationale care sa previna „infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli” si „propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor”. Contactata de HotNews.ro, directoarea Colegiului „Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu, a declarat ca actiunea profesorului de Religie nu a avut acordul scolii, ca nu este de acord cu astfel de manifestari si ca a demarat deja o ancheta in acest caz.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca a fost sesizata de catre mai multi elevi de la un liceu din Brasov „cu privire la discursul intolerant, discriminatoriu si homofob al profesorului de religie„.

Fragmente din brosura impartita la Religie, potrivit ASUR

Fragmente din brosura, potrivit ASUR

Foto: ASUR

Luni, 20 aprilie, in cadrul orei de religie, dl. DC a distribuit elevilor o brosura intitulata Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), in care homosexualitatea este prezentata drept o ‘faradelege’, o ‘boala’, un ‘stigmat’, o ‘amenintare a civilizatiei’. Prezentand drept ‘argumente’ o insiruire stupefianta de falsuri, rastalmaciri si opinii personale demne de procesele Inchizitiei, brosura legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la actiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac‘”, informeaza Asociatia Secular-Umanista din Romania.

Fragmente din brosura, potrivit ASUR

Fragmente din brosura, potrivit ASUR

Foto: ASUR

ASUR precizeaza ca a solicitat conducerii liceului si Inspectoratului Scolar Brasov „sa demareze de urgenta o ancheta pentru a se face lumina asupra activitatilor dl. DC„. „De asemeni, solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor„, se arata in comunicatul ASUR.

Toma Patrascu, presedintele ASUR, afirma ca „Biserica si asociatiile religioase se opun vehement orelor de educatie sexuala, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cartulii in care se vorbeste despre ‘sexul fecal’! Este inacceptabil ca in sistemul de invatamant, sub obladuirea autoritatilor de stat, sa fie tolerate sau chiar incurajate astfel de atitudini. Este inacceptabila demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabila incitarea la violenta„, potrivit comunicatului.

Directorul Colegiului, Sandica Josu: Nu suntem de acord cu astfel de manifestari, am demarat deja ancheta interna

Contactata de HotNews.ro, directoarea Colegiului „Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu, a declarat ca actiunea profesorului de Religie Dorel Chirita de a distribui in timpul orei aceasta brosura nu are „in niciun caz” acordul scolii.

Cum ar putea sa aiba acordul scolii? Este o intrebare tendentioasa. Cum sa aiba acordul scolii? Eu am demarat deja ancheta interna, am vorbit deja cu profesorul, iar colegul mi-a spus ca nu citise acea brosura. Urmeaza ancheta, este in curs, comisia de profil din scoala isi va face treaba„, a afirmat pentru HotNews.ro directorul Colegiului „Nicolae Titulescu” din Brasov.

Sandica Josu a intarit ca „in niciun caz nu s-a facut cu aprobarea scolii” distribuirea brosurii in timpul orei de Religie si a precizat ca nu au mai fost manifestari similare, „este un caz izolat, iar ancheta este in curs„. Potrivit estimarilor conducerii Colegiului, ancheta va dura o saptamana, iar profesorul de Religie are ore aici „doar lunea”.

El este la ore, cu atentionarea pe care a primit-o vineri si cu ideea ca ancheta va merge inainte„, a declarat pentru HotNews.ro directoarea Colegiului „Nicolae Titulescu” din Brasov, Sandica Josu.

Intrebata care este pozitia sa referitor la demersul profesorului de a le imparti elevilor aceasta brosura, directoarea Sandica Josu a afirmat pentru HotNews.ro: „Nu sunt de acord cu asa ceva, asta este motivul pentru care vineri am avut discutia respectiva cu colegul. Nu m-am asteptat ca elevii sa continue actiunea. Nu sunt vinovati copiii, ei au adus la cunostinta directorului adjunct, de acolo am aflat. Nu suntem de acord cu astfel de manifestari„.

In ceea ce priveste optiunile elevilor pentru ora de Religie, conducerea Colegiului a declarat ca „ei si-au exprimat optiunea conform precizarilor de la Inspectorat; in general, numarul este cam acelasi si nu cred ca acest incident izolat ii va determina sa isi schimbe optiunea„.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro