Sari direct la conținut

AUDIO Jurnalul economic RFI – HotNews.ro: FMI ar putea decide livrarea celei de-a doua transe din imprumutul Romaniei. Ministerul Mediului vrea garantie de returnare a PET-urilor. UE vrea sanctiuni impotriva bancilor care nu limiteaza primele managerilor.

HotNews.ro

Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale – HotNews.ro

Descarca emisiunea in format MP3

FMI ar putea decide livrarea celei de-a doua transe din imprumutul Romaniei

Romania ar putea primi a doua transa din imprumutul de la Fondul Monetar International la mijlocul saptamanii viitoare. Seful Biroului FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat ca banii vor fi disponibili la doua zile dupa finalizarea evaluarii de catre conducerea FMI. El a precizat ca intrunirea Consiliului Director a fost stabilita pentru 21 septembrie, data la care consiliul va decide daca evaluarea va fi incheiata. La inceputul lunii august, seful delegatiei Fondului, de la Bucuresti, Jeffrey Franks, declarase ca in afara de o singura conditie legata de buget, Guvernul roman a respectat toate tintele stabilite in acord.

Ministerul Mediului vrea sa introduca o garantie de returnare a PET-urilor

Autoritatile vor sa incurajeze reciclarea sticlelor de plastic. Ministerul Mediului ar putea introduce, incepand de anul viitor, o garantie de returnare a PET-urilor. Ministrul Nicolae Nemirschi a anuntat ca aceasta masura nu va duce la scumpirea produselor comercializate in astfel de ambalaje. „Masura este folosita de multi ani in tari precum Anglia, Germania sau Olanda”, a precizat ministrul, care a adaugat ca in aceste state garantia pentru returnarea PET-urilor variaza intre 15 si 25 de euro-centi – aproximativ un leu.

UE vrea sanctiuni impotriva bancilor care nu limiteaza primele managerilor

Uniunea Europeana va trebui sa regleze singura problema salariilor bancherilor, in lipsa unui acord cu Statele Unite ale Americii. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a caracterizat drept „scandalos” ceea ce se petrece in domeniul bancar. El a declarat ca reglementarea bonusurilor bancare a devenit o problema de etica si, daca va fi necesar, Uniunea Europeana va actiona singura. La summitul de saptamana aceasta, liderii europeni vor sa ceara membrilor G20 sa impuna sanctiuni bancilor care refuza sa limiteze bonusurile acordate managerilor.

Barack Obama: rata somajul in SUA va continua sa creasca

Rata somajului va continua sa creasca in Statele Unite, inca doua-trei luni. Anuntul vine de la presedintele american Barack Obama, care subliniaza ca situatia de pe piata muncii nu se va imbunatati considerabil. Mai mult, aceasta ar putea sa se deterioreze usor, in perioada urmatoare. In America este nevoie de 150.000 de slujbe noi in fiecare luna pentru a egala ritmul de crestere a populatiei pana anul viitor, a declarat liderul de la Casa Alba.

CME se extinde in Bulgaria

Central European Media Enterprises, grupul american ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, va cumpara 55% din actiunile bTV, postul de televiziune bulgar detinut de mogulul media Rupert Murdoch. Este a treia mare tranzactie de pe piata de profil din Bulgaria din ultimii doi ani. Analistii estimeaza ca pretul achizitiei ar fi de aproape 500 de milioane euro.

Seminar pe tema securitatii regionale

Parlamentul Romaniei, in colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii si Asociatia George C. Marshall, organizeaza astazi un semniar cu tema Amenintari la adresa securitatii regionale. Printre subiectele abordate se numara securitatea energetica, traficul ilegal de persoane si narcotice, parteneriatele NATO, misiunile de aparare si securitate ale NATO si UE si controlul parlamentar asupra serviciilor militare si a serviciilor de informatii.

Medvedev se intalneste cu Obama

Tot astazi, presedintele rus Dmitri Medvedev incepe un turneu extern calificat de analisti drept istoric. Prima oprire, la Organizatia Natiunilor Unite, urmata de summitul G20 de la Pittsburg. Seful statului rus se va intalni saptamana aceasta cu Barack Obama, intr-o convorbire bilaterala pe marginea Adunarii Generale a Natiunilor Unite la New York, a anuntat vineri ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Susan Rice. Cei doi sefi de state se vor īntalni la doar cateva zile dupa anuntul privind renuntarea la proiectul antiracheta al lui George W. Bush.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro