Sari direct la conținut

Ba da, a fost criza si in Second Life

HotNews.ro

Acum vreo cateva zile, cand am aflat ca Linden Labs, proprietarul Second Life, isi concediaza 30% din angajati, ma intrebam daca o fi fost criza si in jocul propriu-zis (sau lumea virtuala, cum ii zic puristii, fiindca n-are scenarii). Se pare ca da, chiar inaintea crizei sub-prime, fiindca pietele din Second Life erau si mai putin reglementate, scrie Iulian Comanescu pe blogul sau.

Uitati ce-am gasit despre asta:

Criza reala din 2008 a fost prefatata de prabusirea cel putin unei banci din Second Life, Ginko Investments, in 2007, spune MSNBC. Formula crahului: depozite si imprumuturi cu dobanzi astronomice. Caderea bancii s-a soldat cu disparitia, in fum, a 750 de mii de dolari SUA (echivalentul in dolari Linden, moneda jocului).

In ianuarie 2008, Linden Labs, proprietarii Second Life, interziceau bancile, bancomatele si altele asemenea, ca urmare a incidentului Ginko Investments, cu exceptia institutiilor financiare acreditate in lumea reala.

Economia Second Life a ramas puternica, declara unul din bosii jocului in octombrie 2008 pentru AFP, in ciuda celor de mai sus. Second Life, ca intreg, a ramas neafectata de harababura din economia mondiala. In fine.

La sfarsitul lui 2008, pretul „pamantului” se prabusise cu 84 la suta, pana la aproximativ 2 dolari Linden (1 cent SUA).

Situatia economica din Second Life pare a se fi imbunatatit in ultimul trimestru din 2009, daca e sa ne luam dupa ce scrie aici.

Comenteaza peblogul lui Iulian Comanescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro