Sari direct la conținut

Cat de des folosesc romanii transportul in comun?

Khris.ro

Pe vremea lui Ceausescu, transportul in comun reprezenta singura alternativa la mersul pe jos, prea putini dintre romani avand o masina, si chiar daca aveau asa ceva, nu aveau banzina pentru ca Impuscatul a rationalizat carburantul.

Sa nu mai vorbesc despre circulatia pe parcursul week-end-ului, cand regula era ca masinile sa circule alternativ in functie de numarul de inmatriculare – un week-end masinile cu numerele pare (cu sot), iar in urmatorul week-end, masinile cu numere impare (fara sot).

Dupa 1990 situatia s-a schimbat semnificativ, in sensul ca numarul masinilor a explodat, iar numarul persoanelor care folosesc tramvaiul sau metroul pentru a se deplasa prin oras a scazut continuu.

Astfel, in 1990, au existat 2,5 miliarde de calatori care au folosit tramvaiul, autobuzul, troleibuzul sau metroul, ceea ce inseamna ca, in medie, fiecare roman a folosit aceste mijloace de transport in comun de 108 ori.

Au existat 691 milioane de calatori cu tramvaiul, 1,3 miliarde de calatori cu autobuzul/microbuzul, 264 milioane cu troleibuzul si 247 milioane cu metroul.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro