Sari direct la conținut

Cat ne costa populismul politicienilor

Anul trecut, partidele politice au intrecut orice limita in a ceea ce priveste populismul, PSD si PDL profitand de fragilitatea guvernului PNL pentru a-l determina pe dl Tariceanu sa creasca salariile, pensiile si ajutoarele sociale, iar acum platim cu totii aceste masuri luate doar cu scopul de a obtine cateva procente in plus la alegeri, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Cum in prima jumatate a anului 2008 economia era pe val, partidele nu si-au pus niciun moment problema ca nu vor avea bani pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, important era ca PDL, PSD sau PNL sa raporteze o crestere cat mai mare a veniturilor celor mai saraci dintre romani, stiut fiind ca acestia sunt mult mai „sensibili” la astfel de pomeni decat cei care castiga mult dar nu merg la vot.

Ce s-a intamplat in primele luni din 2009? Pe fondul scaderii veniturilor bugetare, PSD si PDL se vad puse in situatia de a contribui din greu la profiturile bancilor prin intermediul unor imprumuturi scumpe, luate in scopul acoperirii cheltuielilor generate de masurile populiste pe care cu veselie le-au votat anul trecut.

In prima jumatate a acestui an, Guvernul a imprumutat de aproape 12 ori mai multi bani decat in prima jumatate a anului trecut, in lei sumele fiind de 42 mld lei (10 mld euro) versus 3,6 mld lei.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un ‘blog cu atitudine’.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro