Sari direct la conținut

China: Peste 500.000 de persoane evacuate in urma inundatiilor

HotNews.ro

China a evacuat peste 500.000 de persoane in urma inundatiilor devastatoare cu care se confrunta zona de sud a tarii, dupa cea mai lunga seceta din ultimii 50 de ani. Cel putin 105 oameni au fost ucisi de ape sau alunecari de teren, iar 65 sunt disparuti. Autoritatile au instituit starea de urgenta din cauza digurilor care pot ceda oricand presiunii apelor, informeaza The Guardian.

Cea mai afectata provincie este Zhejiang, unde raul Qiantang nu a mai atins o cota atat de inalta din anul 955. Si in Zhuji raul Puyang a iesit din matca, a inundat 88 de sate si a distrus recolta pe mai mult de 13.000 de hectare. In provincia Jiangxi autoritatile au ajutat la evacuarea a peste 122.000 de persoane din zone cu risc maxim. Drumurile au fost inchise, iar podurile au fost luate de ape afectand si provinciile Hubei, Hunan, Sichuan si Guizhou.

Monitorizarile efectuate de autoritati arata ca 40 de rauri au trecut de cota de siguranta, intre ele aflandu-se si Yangtze, cel mai mare fluviu chinez care se afla intr-o situatie cel putin ciudata: este umflat peste masra in zonele cu inundatii in timp ce pe alte portiuni este aproape secat. Meteorologii au anuntat ca ploile vor continua, iar inundatiile vor afecta si provinciile Siochuan, Chongqing si Guangdong.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro