Sari direct la conținut

Congo: Guvernul a restricționat accesul la serviciile de telecomunicații pentru a evita haosul de dinaintea publicării rezultatelor alegerilor

HotNews.ro
alegeri Congo, Foto: YouTube
alegeri Congo, Foto: YouTube

Guvernul Republicii Democrate Congo a întrerupt marți conexiunile la internet și serviciile SMS în toată țara pentru a doua zi consecutiv din cauza tensiunii apărute în stat în urma alegerilor din week-end, scrie Reuters.

Atât coaliția de opoziție, cât și coaliția de guvernământ au declarat luni că au fost pe cale să câștige după alegerile de duminică, în care mulți congolezi nu au putut vota din cauza izbucnirii, conflictelor și problemelor logistice ale Ebola.

Barnabe Kikaya bin Karubi, consilier senior al președintelui Joseph Kabila, a declarat că serviciile internet și SMS au fost întrerupte pentru a menține ordinea publică după ce „rezultatele fictive” au început să circule pe social media.

Kikaya a declarat că serviciile de telecomunicații vor rămâne inaccesibile până la publicarea rezultatelor corecte pe 6 ianuarie.

Accesul la Radio France Internationale (RFI), una dintre cele mai populare surse de știri din Congo, a fost, de asemenea, restricționat, iar guvernul a retras luni acreditarea principalului corespondent al RFI în țară pentru că a difuzat rezultate neoficiale din partea opoziției.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro