Sari direct la conținut

Conservatorii nemultumiti din Cluj pregatesc retragerea in alte partide

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Decizia Consiliului National al Partidului Conservator de a ramane la guvernare ar putea provoca o ruptura in interiorul filalei clujene. O serie de vechi membri ai filialei au inceput negocierile cu alte formatiuni. Pe de alta parte, pozitia sustinatorilor presedintelui filialei, deputatul Petru Calian, este pe cale sa se intareasca prin numirea unui nou secretar de stat.

Multi dintre membrii PC Cluj sunt nemultumiti de decizia conducerii partidului, care a hotarat sa ramana la guvernare inca sase luni. Primii care au ajuns pe picior de plecare sunt o serie de conservatori legati de fostul deputat PRM Dan Brudascu, vechiul adversar al lui Petru Calian din interiorul Partidului Romania Mare.

Acesta a plecat din PRM urmat de viceprimarul comunei Jichisu si de sapte consilieri locali, dintre care doi consilieri municipali din Dej.

Finantatorii partidului Ð marginalizati

Un alt grup din interiorul partidului care ar putea parasi PC este cel care a dus greul campaniei electorale din anul 2004, cand fostul Partid Umanist Roman nu a reusit sa intre nici in Consiliul Judetean si nici in cel Local.

De pilda, fosta candidata a PUR, Viorica Ilies, cea care a platit o mare parte a cheltuielilor legate de campanie, a pierdut sefia organizatiei municipale in fata consilierului judetean Marinel Andro, acelasi pe care anul trecut Petru Calian il instalase in functia de presedinte al organizatiei municipale a PRM.

Mai mult, fostul presedinte al filialei, secretarul de stat Aurel Netin, a fost retrogradat initial in functia de prim-vicepresedinte, iar apoi, dupa ce a fost izolat politic cu abilitate, a fost indepartate din conducerea executiva a filialei. Locul sau a fost luat de consilierul judetean Ovidiu Calin, finul lui Petru Calian.

Ovidiu Calin se afla pe lista celor care ar urma sa devina ori ministru-delegat, ori secretar de stat sau presedinte de agentie guvernamentala dupa restructurarea Executivului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro