Sari direct la conținut

Crin Antonescu: Nu exista doua tabere in PNL. Vom respecta decizia majoritatii

HotNews.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, respinge ideea existentei a doua tabere in partid si spune ca liberalii au o singura varianta: „un partid puternic, unitar, cu demnitatea pozitiilor, care isi respecta electoratul”. Declaratia a fost facuta inainte de inceperea Comitetului Executiv National de miercuri, in care se va discuta daca PNL ramane in opozitie sau accepta varianta intrarii la guvernare cu PDL.

Intrebat cum comenteaza declaratiile liderilor liberali din teritoriu, unde au existat mai multe voci care au sustinut varianta colaborarii cu PDL, Antonescu a comentat ca „orice partid politic isi doreste intrarea la guvernare”, dar acest lucru nu inseamna o tentativa de abandon a pozitiilor asumate.

El a precizat ca va accepta decizia majoritatii partidului, dar a adaugat ca „rolul liderilor e sa lucreze pentru ca decizia sa fie cea buna”.

UPDATE: Ludovic Orban – Nu se pune problema participarii la guvernare intr-un cabinet marioneta manuit de Basescu

Ludovic Orban a anuntat ca decizia unei eventuale intrari intr-o alianta nu va fi luata in cursul zilei de miercuri, ci in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, la care vor participa parlamentarii PNL, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene si primarii si viceprimarii din orasele resedinta de judet. „Nu se pune problema participarii la guvernare intr-un cabinet marioneta manuit de Basescu”, a subliniat prim-vicepresedintele PNL.

Orban a taxat si declaratiile lui Sebastian Lazaroiu, potrivit caruia atitudinea lui Crin Antonescu „denota cel putin lipsa de bun-simt”. „Aceasta declaratie este o noua magarie din partea subalternilor lui Basescu, slujbasi la stat, prin care face un afront absolut gratuit impotriva unui lider politic care are in spatele domniei sale increderea a peste 2 milioane de romani”, a replicat prim-vicepresedintele liberal.

Vezi ce cred liderii liberalilor din teritoriu despre intrarea la guvernare (MEDIAFAX).

  • Liderul PNL Arad, Sever Jurca: „Dorinta PNL Arad este ca PNL sa intre la guvernare alaturi de PDL, dar daca premierul va fi liberal”
  • Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara: „PNL Cluj merge la Consiliul National Executiv al partidului cu mandatul ca PNL sa intre la guvernare alaturi de PDL numai daca primim postul de premier, daca nu, sa ramanem in opozitie”
  • Presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu: „Vom accepta colaborarea cu PDL doar daca, prin absurd, ni se da functia de premier”.
  • Prim-vicepresedintele PNL Alba, Simion Cretu: „Romania are nevoie urgent de un Guvern. Vom propune sprijinirea unui Guvern pe baza unui program anticriza”.
  • Liderul PNL Covasna, Marius Obreja: „In situatia in care presedintele tarii va ramane Traian Basescu, va trebui sa continuam pe ideea acelei platforme liberale cu care PNL a candidat”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro