Sari direct la conținut

Criptomonede: Creatorul antivirusului McAfee acuzat că și-a înșelat adepții pe Twitter

HotNews.ro
Criptomonede: Creatorul antivirusului McAfee acuzat că și-a înșelat adepții pe Twitter

John McAfee, creatorul celebrului antivirus care îi poartă numele, a fost acuzat vineri de sistemul de justiție american pentru promovarea mai multor operațiuni legate de criptomonede fanilor săi de pe Twitter fără să le spună că probabil va retrage sume ordonate de la ei, potrivit AFP.

McAfee, în vârstă de 75 de ani, este în prezent închis în Spania în așteptarea extrădării sale în Statele Unite într-un caz separat de evaziune fiscală.

În noul caz pentru care este dat în judecată cu consilierul său Jimmy Watson, aceștia sunt acuzați că au folosit contul lui McAfee pe rețeaua de socializare, care are în prezent puțin peste un milion de abonați, pentru a publica mesaje care susțin diverse criptomonede în timp ce „se ascund” adevăratele lor motive personale”, a comentat procurorul general din New York, Audrey Strauss.

Cei doi acuzați și colaboratorii lor ar fi colectat în mod nejustificat „mai mult de 13 milioane de dolari” între 2017 și 2018, a asigurat ea.

Aceștia sunt urmăriți penal pentru șapte capete de acuzare, inclusiv „conspirație pentru comiterea fraudei bursiere” și „spălare de bani”.

Autoritățile care supraveghează piețele bursiere, SEC și piețele mărfurilor, CFTC, au intentat, de asemenea, procese civile împotriva celor doi bărbați.

Într-un prim caz, McAfee și oamenii din jurul său sunt acuzați că au cumpărat cantități mari de monede virtuale înainte ca McAfee să le recomande pe contul său de Twitter, fără a preciza că ar fi deținut.

Prețurile au crescut temporar, permițând McAfee și partenerilor săi să câștige 2 milioane de dolari atunci când le-au vândut.

Cei doi sunt, de asemenea, acuzați că au folosit contul Twitter al lui McAfee pentru a promova mai multe strângeri de fonduri de criptomonede (ICO), fără a preciza că omul de afaceri a fost plătit, cu peste 11 milioane de dolari în total, pentru promovare.

McAfee nu este prima celebritate care este urmărită de autoritățile americane pentru fapte similare: boxerul Floyd Mayweather și starul rap DJ Khaled, la sfârșitul anului 2018, actorul Steven Seagal, la începutul anului 2020, și rapperul TI în septembrie 2020, au fost acuzați de ilegalitate pentru promovarea ICO-urilor pe rețelele lor sociale.

După ce și-a făcut averea cu antivirusul în anii 1980, McAfee a devenit un guru al criptomonedelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro