Sari direct la conținut

Cristian Diaconescu: Moldova nu a comunicat Bucurestiului daca sunt romani arestati. MAE va trimite zilnic o nota verbala Chisinaului

HotNews.ro

Chisinaul nu a raspuns notei verbale a MAE in care se cereau informatii despre existenta unor cetateni romani arestati in Republica Moldova, a spus vineri ministrul de externe Cristian Diaconescu. Seful diplomatiei romane a precizat ca ministerul va insista in a intreba autoritatile moldovene, trimitand zilnic o nota verbala.

Liniste totala dinspre Chisinau – autoritatile moldovene nu au raspuns solicitarii MAE de a sti daca exista cetateni romani arestati in Republica Moldova si nici nu au trimis agrementul pentru noul ambasador roman, Mihnea Constantinescu.

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a spus vineri – in urma intalnirii Consiliului Consultativ al MAE, din care fac parte fosti presedinti, premieri si ministri de externe ai Romaniei – ca MAE va trimite in fiecare zi o nota verbala autoritatilor moldovene pentru a cere detalii in acest sens.

Referitor la prezentarea situatiei din Republica Moldova Comisiei Europene, Diaconescu a spus ca nu este vorba in acest moment de o reuniune a acesteia, dar ca in structurile de lucru – in COREPER, reuniunea ambasadorilor statelor membre pe langa Comisia Europeana – se va discuta aceasta problema.

O reuniune a Consiliului Afaceri Generale si Relatii Externe (a ministrilor de externe ai tarilor UE) este practic dificila acum, cand la Bruxelles si, in general, in aproape toate statele vest-europene, este deja vacanta de Pasti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro