Sari direct la conținut

Cum au evoluat in ultimii doi ani costurile cu forta de munca din sectorul public in alte tari

HotNews.ro

Din datele comunicate de INS saptamana trecuta intelegem ca in primul trimestru din 2010, costul cu forta de munca din administratia publica (serie ajustata sezonier) a scazut cu 7.14% comparativ cu primul trimestru din anul trecut, in timp ce in T4.09, scaderea a fost de 5.8% fata de T4.08, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

La o prima vedere, se pare ca guvernul a reusit sa stopeze cresterea salariilor, insa pentru a avea o privire de ansamblu, sa comparam Romania cu alte 5 tari aflate in aceeasi situatie cu noi: Bulgaria, Ungaria si tarile baltice. Am luat in calcul si Polonia pentru a observa cum a evoluat acest indicator in singura tara care a inregistrat o crestere economica anul trecut.

Comparativ cu ultimul trimestru din 2008, in ultimul trimestru din 2009 costurile cu forta de munca din administratie au fost cu 25.9% mai mici in Letonia, cu 19.9% mai mici in Ungaria, cu 13.5% mai mici in Bulgaria si cu 5.1% mai mici in Polonia, detalii in graficul alaturat, click pe imagine pentru marire.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro