Sari direct la conținut

Dezvaluire: Cum ii spioneaza companiile de energie pe activistii ecologisti

HotNews.ro

Trei mari companii de energie au efectuat operatiuni de culegere de informatii cu privire la activistii ecologisti, a dezvaluit ziarul The Guardian.

Compania E.ON, alaturi de cea de-a doua mare producatoare de carbune a Marii Britanii, Scottish Resources Group si Scottish Power, una dintre cele mai importante companii de energie electrica din Marea Britanie, au platit o firma de securitate pentru a-i monitoriza in secret pe activistii ecologisti.

Documentele arata cum proprietara firmei de securitate, Rebecca Todd, a informat directorii companiilor de energie cu privire la planurilor ecologistilor, dupa ce e-mailurile acestora au fost sparte. De asemenea aceasta a fost suprinsa instruind un agent cu privire la participarea acestuia la intalnirile ecologistilor, invatandu-l cum sa intre in gratiile activistilor.

Aceste dezvaluiri au fost facute intr-o perioada in care sefii politiei, acuzati ca sunt infiltrati printre activisti, sustin ca in grupurile de protest sunt mai multi spioni angajati de companii decat agenti sub acoperire ai politiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro