Sari direct la conținut

Doua romance, in atentia justitiei italiene, dupa ce ar fi depus marturie falsa pentru a-l apara pe Silvio Berlusconi

HotNews.ro

Odata cu citirea verdictului in procesul Ruby, in care Berlusconi a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, judecatorii de la Tribunalul din Milano au decis si trimiterea actelor procesuale procuraturii, pentru a incepe urmarirea penala a peste 30 de martori audiati. E vorba de 33 de persoane care au fost chemate pentru a depune marturie si care, potrivit instantei, ar fi mintit pentru a-l apara pe Silvio Berlusconi.

Pintre cei 33 de martori se numara si doua tinere romance care au frecventat resedinta fostului premier: Ioana Visan si Ioana Claudia Amarghioalei. Cele mai multe dintre tinere ar fi beneficiat de un ajutor financiar de circa 2.500 de euro pe luna din partea lui Silvio Berlusconi, atat inainte, cat si in timpul procesului.

In aprilie 2012, Berlusconi a recunoscut ca le da bani tinerelor implicate in scandalul Rubygate, „pentru ca viata lor a fost distrusa de acest proces”. Ulterior, Ioana Visan, chemata sa depuna marturie in fata instantei, a recunoscut ca primeste „circa 2.000 de euro” de la fostul prim ministru, „pentru acoperirea cheltuielilor universitare”.

Ioana Visan, ca si celelalte tinere care frecventau vila lui Berlusconi de la Arcore, a sustinut ca petrecerile ‘bunga bunga’ erau de fapt „cine elegante”.

Alaturi de cele doua romance, mai risca sa fie cercetate penal alte tinere de mai multe nationalitati, precum si cantaretul Mariano Apicella, jurnalistul Carlo Rossella, europarlamentarul Licia Ronzulli, functionarul de politie Giorgia Iafrate si doi politicieni apropiati ai lui Berlusconi, consilierul Valentino Valentini si actualul vice-ministru de la Externe, Bruno Archi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro