Sari direct la conținut

Femeile britanice forțate să se căsătorească trebuie să își suporte singure costurile pentru a se întoarce acasă

HotNews.ro
Femeile britanice forțate să se căsătorească trebuie să își suporte singure costurile pentru a se întoarce acasă

Femeile britanice trimise peste hotare de către familiile lor și căsătorite cu forța sunt puse de Ministerul de Externe al Regatului Unit să își suporte singure costurile pentru a se întoarce acasă, potrivit unei investigații realizate de ziarul Times din Marea Britanie, scrie CNN.

Victimele sunt, în unele cazuri, obligate să plătească sute de lire sterline pentru bilete de avion, mâncare și adăpost, mișcare criticată de politicieni și ONG-uri.

Printre victimele salvate în 2018 sunt și câteva tinere britanice trimise de familiile lor în Somalia, unde au fost abuzate fizic, transmite Times.

Între timp, Yvette Cooper, membră a parlamentului din partea Partidului Laburist, a declarat că a fost „complet uimită” de constatări. „Căsătoria forțată este sclavie”, a spus Cooper într-o postare pe Twitter. „Este imoral faptul că Guvernul le pune pe victime să-și plătească libertatea. Miniștrii trebuie să ia rapid măsuri”.

Ministerul de Externe a transmis într-o declarație către CNN că, deoarece costurile erau din „fonduri publice”, a avut „obligația de a recupera banii în timp util”.

În 2017, Biroul de Externe a ajutat 27 de victime ale căsătoriilor forțate să se întoarcă în Marea Britanie și 55 de victime în 2016, potrivit cifrelor obținute de către The Times. Raportul a adăugat că, în ultimii doi ani, Ministerul de Externe a împrumutat cel puțin opt victime cu 7.765 de lire sterline în total, iar aproximativ 3.000 de lire sterline au fost recuperate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro