Sari direct la conținut

Fiat va fabrica 300.000 de masini pe an in Rusia

HotNews.ro
Fiat, Foto: Reuters
Fiat, Foto: Reuters

Fiat a anuntat ca este pe cale de a produce pana la 300.000 de masini pe an in Rusia, anuntul fiind facut la numai cateva zile dupa ce a batut palma cu renumita companie auto ruseasca Sollers, scrie BBC.

Analistii sugereaza ca Fiat ar incerca sa isi intensifice prezenta pe piata rusa care, in momentul de fata, este in plina expansiune.

Fiat intentioneaza sa produca SUV-uri, vehicule comerciale usoare si limuzine.

„Proiectul prevede crearea unei capacitati de productie de pana la 300.000 de autovechile pe an”, comunica Fiat intr-o declaratie.

Fiat a trimis o notificare vineri catre ministrul rus al industriei.

Potrivit companiei Boston Consulting Group pana in anul 2020 Rusia se va clasa pe locul 6 in topul celor mai mari tari producatoare de masini, in momentul de fata situandu-se pe locul 10.

Vestea colaborarii cu Fiat a venit la scurt timp dupa ce Sollers a anuntat ca va renunta la acest contract pentru a forma o companie mixta cu Ford.

La inceputul lunii februarie compania Sollers – al doilea mare producator auto din Rusia – a anuntat ca rupe parteneriatul cu Fiat in care ar fi trebuit sa se investeasca peste doua miliarde euro si formeaza o companie mixta cu Ford, miscare care a surprins Italia si da o lovitura aliantei Fiat – Chrysler.

In februarie 2010 Sollers si Fiat semnau un protocol prin care se angajau sa ajunga sa produca 500.000 de masini in 2016 dupa investitii de 2,4 miliarde euro. Era vorba de noua modele Fiat si Chrysler, inclusiv SUV-uri, insa, cele doua companii au anuntat vineri ca negocierile au esuat si rup parteneriatul, astfel ca nivelul de cooperare dintre italieni si rusi va ramane la nivelul relativ redus din prezent.

Anul trecut cele doua companii au produs circa 25.000 de vehicule impreuna, dar si pe viitor Sollers va produce modelele Ducato, Doblo, Linea si Albea pentru piata rusa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro