Sari direct la conținut

Fost vicepresedinte al PSD Alba, numit peste noapte lider la PC Alba Iulia

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Fostul vicepresedinte al PSD Alba, Radu Soare, s-a inscris, ieri, in Partidul Conservator, la numai o zi dupa ce a demisionat din fostul partid de guvernamant. „Pretul” inrolarii acestuia in PC a fost numirea sa in functia de presedinte interimar al organizatiei municipale din Alba Iulia a formatiunii politice conduse de Dan Voiculescu.

Radu Soare, unul dintre membrii de baza ai organizatiei judetene a PSD, a fost prezentat, ieri, de catre deputatul conservator de Alba, Nicolae Popa, ca fiind noua „achizitie” a filialei. Parlamentarul a spus ca il cunoaste de mult timp pe fostul social-democrat si ca are incredere in el, dar ca acesta va trebui sa munceasca pentru partid.

„L-am avertizat de la bun inceput ca la noi nu este pension, ca la noi se munceste, nu se chiuleste. Dansul a inteles”, a adaugat deputatul. Acesta a mai spus ca Radu Soare si-a depus adeziunea la conservatori ieri dimineata, la numai o zi dupa ce a demisionat din PSD.

Desi era oficial de foarte putin timp „conservator”, fostul social-democrat a fost impus rapid presedinte interimar al organizatiei municipale a PC si i s-a promis o functie in Biroul Permanent Judetean. Mai mult decat atat, deputatul l-a prezentat pe Soare ca pe un viitor „candidat serios la Primaria Alba Iulia”.

Fostul vicepresedinte al filialei PSD a refuzat sa spuna motivele care l-au determinat sa paraseasca organizatia social-democratilor, limitandu-se la o explicatie vaga legata de „framantarile interne”. In schimb, Soare a declarat ca s-a inscris in filiala conservatorilor atras de doctrina acestui partid si de sloganuri de genul: „Sa fii om, copilul meu” si „Afirma-te romane”.

De asemenea, alti trei consilieri locali au trecut in tabara conservatorilor in ultimul timp. Este vorba de un ales local din Cetatea de Balta si unul de la Cilnic, care au parasit PSD, si un altul de la Campeni, care a plecat din PRM.

Fostul deputat din judet, Codrin Stefanescu, exclus din PSD si repudiat la Alba Iulia, a fost si el primit in PC Bucuresti, in urma cu trei zile.

Conservatorii au anuntat ca o propunere de a intra in partid i-a fost facuta si deputatului independent Mugurel Sarbu (fost PSD), care nu a dat, insa, nici un raspuns pana acum.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro