Sari direct la conținut

GSP: „N-am să mai merg la chefuri. Asta a fost decizia." Carmen Tocală, experiență neplăcută în adolescență. „Dificil este puțin spus!"

Carmen Tocală, Foto: GSP
Carmen Tocală, Foto: GSP

Carmen Tocală (62 de ani) este președinta Federației Române de Baschet și vicepreședintă a FIBA Europe, prima femeie din istoria federației europene care ocupă această funcție. Invitată „La feminin”, Carmen Tocală vorbește despre cum a început povestea în baschet, despre oamenii care au ajutat-o, despre sport în comunism, despre sacrificii și beneficii, dar și despre greutățile și nevoile pe care le vede la sportivii români.

Numele lui Carmen Tocală se leagă de baschetul românesc. A jucat la Politehnica București, Sportul Studențesc, Rapid București, Someșul Dej și Bayer Leverkusen.

Apoi a fost antrenoare și manager. În 2004 a devenit președintă a Federației Române de Baschet, iar între 2012 și 2016 a condus Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret.

În iunie 2019 a fost aleasă, în cadrul ședinței Board-ului FIBA Europe, în funcția de vicepreședinte al forului continental. Acum ocupă din nou funcția de președinte al Federației Române de Baschet.

Citește mai mult pe gsp.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro