Sari direct la conținut

INTERVIU Dr. Lacramioara Petrescu, medic cardiolog: Alimentatia nesanatoasa constituie un factor de risc ce conduce la aparitia bolilor cardiovasculare. Despre alimentele recomandate pentru buna functionare a inimii

MedLive.ro
Cum ne influenteaza ceea ce mancam, Foto: Agerpres
Cum ne influenteaza ceea ce mancam, Foto: Agerpres

Foarte putini adulti cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani obisnuiesc sa acorde importanta prevenirii bolilor cardiovasculare, insa acestea reprezinta cauza principala de mortalitate in Romania. Mai mult decat atat, medicii sustin ca varsta pacientilor care fac infarct sau accident vascular cerebral a scazut pana aproape de 30 de ani. Desi restrictiile alimentare sunt greu de acceptat, trebuie cunoscut faptul ca alimentatia este unul dintre elementele care configureaza starea de sanatate a inimii. Dr. Lacramioara Petrescu face o serie de recomandari alimentare, atat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si pentru tratarea lor.

Vezi pe MedLive.ro cum influenteaza ceea ce mancam functionarea motorului central al organismului si cateva tipuri de regimuri recomandate de medicul cardiolog pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare, dar si pentru persoanele sanatoase. Comenteaza si tu.

  • Regimul hiposodat
  • Regimul hipolipidic
  • Regimul hipoglucidic
  • Regimul pentru hipruricemii

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Cristina Bobe, dr. Lacramioara Petrescu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro